Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

A. Κατσανιώτης: Κίνδυνοι από την άναρχη χωροθέτηση στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας"

A. Κατσανιώτης: Κίνδυνοι από την άναρχη ...

Ερώτηση στη Βουλή

Την ανησυχία και τον προβληματισμό που δημιουργεί στους εργαζομένους του νοσοκομείου «Άγιους Ανδρέας» η μεταφορά του Νοσημάτων Θώρακος και η νοσηλεία περιστατικών φυματίωσης, με κινδύνους μεταφοράς της νόσου, μεταφέρει στη Βουλή και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης, με αφορμή την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, σημειώνει πως «σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, η διαχείριση των ασθενών που έχουν προσβληθεί από το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης, ορίζει σαφείς οδηγίες και μέτρα αντιμετώπισης της νόσου σε διάφορα επίπεδα (διοικητικά, τεχνικές παρεμβάσεις στη νοσοκομειακή υποδομή και μέτρα ατομικής προστασίας) με σκοπό την προστασία, την ασφάλεια και προς αποφυγή νοσοκομειακής διασποράς».

«Η μεταστέγαση του Ν.Ν. Θώρακος, στον 6ο όροφο του κεντρικού κτιρίου, σε χώρους που δεν προβλέπεται από την κατασκευαστική σύμβαση, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αποσπασματική, άναρχη και πρόχειρη αντιμετώπιση της κατάστασης, εγείροντας σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας σε ασθενείς, εργαζόμενους και στο σύνολο του νοσοκομειακού προσωπικού. Επιπλέον αυτή η βεβιασμένη μεταστέγαση, που έγινε με τρόπο ανορθόδοξο, χωρίς να έχει δοθεί απαραίτητη έγκριση της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά παράβαση της συμβατικής μας υποχρέωσης που προέβλεπε στον 6ο όροφο τη στέγαση της Ουρολογικής κλινικής και της Πλαστικής Χειρουργικής κλινικής, με απόφαση του Διοικητή, εγκυμονεί κινδύνους σοβαρών προστίμων» αναφέρει ο κ. Κατσανιώτης, επισημαίνοντας και τον κίνδυνο προστίμων, που φτάνουν τις 500.000 ευρώ σε περίπτωση ελέγχων.

Τέλος, ο βουλευτής σημειώνει και την περικοπή κλινών, τόσο από την πλαστική κλινική, όσο και από το Νοσημάτων Θώρακος, ρωτώντας το υπουργείο, με ποια κριτήρια μεταφέρθηκε η Πνευμονολογική Κλινική στον 6ο όροφο του Γ.Ν.Πατρών, ποια μέτρα λαμβάνονται για να μην υπάρξει διασπορά νόσων όπως η φυματίωση, τι θα γίνει σε περίπτωση ελέγχου από την Διαχειριστική Αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εάν συμφώνησε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην χωροθέτηση των κλινικών του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις