Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκίνησε η λειτουργία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Πάτρα - Συνέντευξη του Γιάννη Καρανταλή

Ξεκίνησε η λειτουργία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην...

Ο πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μιλάει στο thebest.gr

Εγκαινιάζοντας τις νέες εγκαταστάσεις του στην πόλη της Πάτρας, το ΙEK ΔΕΛΤΑ παραμένει το μεγαλύτερο και καλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, προσφέροντας στους νέους τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα της αγοράς εργασίας. Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γιάννης Καρανταλής μας μιλά για τα κομμάτια που συνθέτουν την επιτυχία.

Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εκπαίδευσης. Πώς ξεκίνησε και που στοχεύει η «ΔΕΛΤΑ»;

Το IEK ΔΕΛΤΑ αποτελεί τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό όμιλο επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα. Έχοντας ήδη επικρατήσει στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης εδώ και τέσσερις δεκαετίες, θέτουμε ως πρώτιστο στόχο για το 2017 την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και την άριστη παροχή υπηρεσιών στους χιλιάδες νέους που εμπιστεύονται σε εμάς το μέλλον τους.

Πώς κατάφερε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ να φτάσει στην κορυφή;

Με συνεχή ανανέωση! Κάνουμε συνεχείς επενδύσεις και φροντίζουμε να ανανεώνουμε σε ετήσια βάση τα εργαστήρια με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.

Ιδιαίτερα φέτος, εγκαινιάζουμε τις νέες μας εγκαταστάσεις στην Πάτρα. Στις νέες μας εγκαταστάσεις θα φιλοξενηθούν και θα λειτουργήσουν από το όλες οι σύγχρονες ειδικότητες σε 14τομείς σπουδών. Δημιουργούμε έτσι μια νέα κοιτίδα εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Πώς πήρατε την απόφαση να προχωρήσετε στη δημιουργία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Πάτρα;

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε με περισσή γενναιότητα, καθώς πρόκειται για μια τεράστιου ύψους επένδυση, αν υπολογίσει κανείς το κατασκευαστικό κόστος, αλλά και την οργάνωση των εργαστηριακών χώρων. Ωστόσο, αφουγκράστηκα την ανάγκη της ευρύτερης περιοχής για την παροχή μιας ολοκληρωμένης πρότασης σπουδών και δε δίστασα στιγμή.

Το ΙΕΚ  ΔΕΛΤΑ Πάτρας εκτός από τη δυτική Πελοπόννησο θα εξυπηρετεί όλη τη δυτική Ελλάδα, από την Αιτωλοακαρνανία έως και τα Επτάνησα, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, ανοίγοντας θέσεις εργασίας και προσφέροντας απασχόληση σε νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Ποιες είναι οι προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων;

Οι 80 ειδικότητες που λειτουργούν στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι προσεκτικά επιλεγμένες με βάση τη ζήτηση τους στην αγορά εργασίας. Οι απόφοιτοι αποκτούν αναγνωρισμένο Κρατικό δίπλωμα (κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησης) και για την ένταξη τους στην αγορά έχει οργανωθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Λειτουργεί πρωτοποριακά το Γραφείο Σταδιοδρομίας – Startup Office που φροντίζει για την απορρόφηση των σπουδαστών και αποφοίτων σε θέσεις πρακτικής άσκησης και εργασίας, το οποίο διοργανώνει τις ετήσιες «Ημέρες Καριέρας». Από το 2008 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έγινε το πρώτο ΙΕΚ που απέκτησε το δικό του site ευρέσεως εργασίας www.iekdeltajobs.gr για άμεση σύνδεση των αποφοίτων με την αγορά. Η επιτυχία αποδεικνύεται από τις χιλιάδες αποφοίτων ανά την Ελλάδα, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά ή έχουν αποκτήσει τις δικές τους επιχειρήσεις.

Ποιες ειδικότητες έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη ζήτηση;

Οι τάσεις υποδεικνύουν ότι τα τεχνικά και τεχνολογικά επαγγέλματα έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση και ζήτηση στην αγορά. Είναι προτιμότερο λοιπόν για κάποιον νέο να εξειδικευτεί σε κάποιο επάγγελμα πρακτικής φύσεως, παρά να ακολουθήσει τη θεωρητική κατεύθυνση.

Ποια είναι η συμβουλή σας προς τους νέους που βρίσκονται σε αναζήτηση για το μέλλον τους;

Τους προτρέπω να εμπιστευτούν την εμπειρία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και να μας επισκεφθούν για να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προγράμματα σπουδών που παρέχουμε. Θα διαπιστώσουν έτσι  το έργο που επιτελούμε  για την παροχή της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης, την υπεροχή σε τεχνολογικό εξοπλισμό, τις παροχές που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών –δωρεάν ξένες γλώσσες, κατάρτιση στο ECDL-, αλλά και την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας: Ιπποκράτους 22, τ: 210 8225983

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσ/νίκης: Ερμού 45, πλ. Αριστοτέλους, τ: 2310 226 318

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων: Κωλέττη & Καπλάνη 5, τ: 2651077472

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Πάτρας: Αγ. Ανδρέου 47 & Κολοκοτρώνη, τ. 2610 270551

http://www.delta-iek.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις