Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα προσεχή πέντε χρόνια, 7,1 εκατ. θέσεις εργασίας θα χαθούν λόγω τεχνολικής εξέλιξης και 2 εκατ. θέσεις θα ανοίξουν στην ψηφιακή τεχνολογία

Στα προσεχή πέντε χρόνια, 7,1 εκατ. θέσε...

Πάνω από το 50% του πληθυσμού θα εργάζεται σε υπηρεσίες με άμεση ή έμμεση σχέση με την πληροφορική

Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή στον εργασιακό χώρο, τόνισε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών Βύρων Νικολαΐδης, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου του ECDL, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μάλτα, όπου και επανεξελέγη ως το 2020 από 30 χώρες, αναλαμβάνοντας εκ νέου τα ηνία του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS).

Το CEPIS είναι το κορυφαίο όργανο στην Ε.Ε για την Πληροφορική και εκπροσωπεί περισσότερους από μισό εκατομμύριο πληροφορικούς από 32 χώρες, με πρωταρχικό σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανάλυση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) αναφορικά με τα «Επαγγέλματα του Μέλλοντος» (δεξιότητες υψηλής τεχνολογίας και κατάρτισης, όπως προγραμματιστές, data analysts, κ.α.), που παρουσιάστηκε στο συνέδριο, στα προσεχή πέντε χρόνια, 7,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν και, αντίστοιχα, 2 εκατομμύρια θέσεις για εργαζόμενους στην ψηφιακή τεχνολογία θα «ανοίξουν».

Όπως σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης, μιλώντας στο παγκόσμιο συνέδριο του ECDL, οι εξελίξεις στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, τα επόμενα 20 χρόνια, θα είναι μεγαλύτερες από εκείνες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 200 χρόνια. «Οι συνολικές θέσεις απασχόλησης προβλέπεται να συρρικνωθούν, καθώς πολλές θα αντικατασταθούν από ρομπότ ή άλλα αυτόματα συστήματα, ενώ νέες εφαρμογές για smartphones θα εκτελούν εργασίες που σήμερα απαιτούν την ενασχόληση ανθρώπων. Στα επόμενα χρόνια, πάνω από το 50% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού θα εργάζεται σε υπηρεσίες με άμεση ή έμμεση σχέση με την πληροφορική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, η «θύελλα» που αναμένεται να φέρουν οι νέες τεχνολογίες στην αγορά εργασίας σε 15 από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια, θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 5,1 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας από τον κατασκευαστικό τομέα, την ενέργεια και τα χρηματοοικονομικά, με τον τομέα της Υγείας να πλήττεται πολύ, κυρίως, λόγω της τηλεϊατρικής. «Οι σημερινοί νέοι θα πρέπει να επιλέξουν το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν, εκτιμώντας ποιες θα είναι οι τάσεις, μετά από 15 και 20 χρόνια» υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών.

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου, απονεμήθηκαν και τα ECDL Best Practices Awards 2017. H χώρα μας, δια του παγκόσμιου φορέα πιστοποιήσεων προσώπων Peoplecert, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οποίου είναι ο κ. Νικολαΐδης, διακρίθηκε με το 2ο βραβείο για το σχεδιασμό προτάσεων στην κατηγορία Marketing. Ο όμιλος PEOPLECERT έχει πιστοποιήσει στην Ελλάδα περισσότερους από 600.000 νέους σε βασικές ψηφιακές δεξιότητες ΕCDL και διενεργεί εκατομμύρια εξετάσεις σε 165 χώρες.

AΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις