Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ερυθρός Σταυρός της Πάτρας ξαναβρίσκει τη χαμένη του αίγλη – Ξεκίνησαν εργασίες συντήρησης στο σταθμό Α’ Βοηθειών

Ο Ερυθρός Σταυρός της Πάτρας ξαναβρίσκει...
Βγενόπουλος Φάνης

Μιλά στο thebest.gr ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πάτρας κ. Τάκης Παπαδόπουλος

Σε μια νέα περίοδο εξωστρέφειας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο έχει μπει ο Ερυθρός Σταυρός της Πάτρας, αφήνοντας αφήνει πίσω του το αμαρτωλό παρελθόν  της οργάνωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Το «έμβλημα» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα αποτελεί το κτίριο επί της οδού Καρόλου, όπου λειτουργεί και ο Σταθμός Α’ Βοηθειών.

Το κτίριο, είχε αφεθεί στη φθορά του χρόνου με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σημαντικές φθορές. Τις τελευταίες ημέρες όμως, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης, που αφορούν κυρίως το ελαιοχρωματισμό – εξωτερικά και εσωτερικά – και την αντιμετώπιση της υγρασίας. Οι εργασίες γίνονται από συνεργεία του Δήμου της Πάτρας, μιας και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι ο Δήμος. Για την ιστορία το ακίνητο επί της Καρόλου και Αγίου Ανδρέου, είχε παραχωρηθεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό επί δημαρχίας Ρούφου, με το Δήμο της Πάτρας να αναλαμβάνει την υποχρέωση συντήρησης του κτιρίου.

Μια υποχρέωση η οποία δεν εκπληρώθηκε, όπως εξηγεί στο thebest.gr ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πάτρας κ. Τάκης Παπαδόπουλος, με αποτέλεσμα ο χώρος να παρουσιάζει σημαντικές φθορές, όπως υγρασίες, φθορές στα κουφώματα, στις ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

«Το κτίριο είναι παλιό και δεν είχε συντηρηθεί. Εμείς απευθυνθήκαμε στο Δήμο Πατρέων και ενδιαφέρθηκαν αμέσως. Βρήκαμε άμεση ανταπόκριση και τα συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τις εργασίες. Μάλιστα, είχε έρθει και Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στο χώρο για να δει από κοντά την κατάσταση», σημειώνει ο δικηγόρος και πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας Τάκης Παπαδόπουλος.

Ωστόσο, παραμένουν τα προβλήματα στις ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις του κτιρίου και για το λόγο αυτό, ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός έχει απευθυνθεί στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ώστε να ενταχθεί η συντήρηση του κτιρίου και του εξοπλισμού σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

«Θα το ξανακάνουμε νούμερο ένα»

Θυμίσαμε στο νέο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας την εποχή που ο  Σταθμός Πρώτων Βοηθειών του ΕΕΣ, αποτελούσε την επιλογή των Πατρινών, όταν αντιμετώπιζαν ένα άμεσο πρόβλημα υγείας. Τότε, ο Σταθμός λειτουργούσε σε 24ώρη βάση και εκατοντάδες Πατρινοί προσέφευγαν εκεί να τύχουν δωρεάν, πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

«Στόχος μας είναι να ξανακάνουμε τον Ερυθρό Σταυρό νούμερο ένα», απαντά ο κ. Παπαδόπουλος και ξεδιπλώνει το σχέδιο των επόμενων κινήσεων.

Αυτή την περίοδο στο Σταθμό Α’ Βοηθειών υπάρχει ένας γιατρός που καλύπτει την πρωινή βάρδια, δηλαδή από τις 8.30 έως τις 15.00.

«Έχουμε ζητήσει γιατρούς από το ΠΕΣΥ και από τον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας, για άλλη μια βάρδια, ώστε να καλύψουμε και τα απογεύματα», εξηγεί ο Τάκης Παπαδόπουλος, ενώ παράλληλα, από τους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού δίνεται και μια άλλη «μάχη» που έχει να κάνει με την προμήθεια αναλώσιμων ιατρικών υλικών (γάζες, σύριγγες κτλ) και φαρμάκων, τα οποία καλύπτονται με δωρεές από φαρμακεία της Πάτρας. Παράλληλα, ο Ε.Ε.Σ. της Πάτρας θα απευθυνθεί και στις φαρμακοβιομηχανίες της περιοχής, ώστε και αυτές να συμβάλουν στην κάλυψη των αναγκών.

Ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πάτρας κ. Τάκης Παπαδόπουλος

Ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματ...

Ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πάτρας κ. Τάκης Παπαδόπουλος

50-60 ασθενείς καθημερινά

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, καθημερινά στον Ερυθρό Σταυρό της Πάτρας, απευθύνονται περί τα 50-60 άτομα. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. κ. Τάκης Παπαδόπουλος, το τελευταίο χρόνο παρατηρείται άνοδος των Ελλήνων ασθενών, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, οι οποίοι προστρέχουν στον Σταθμό για πρωτοβάθμια περίθαλψη. Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν έντονη η παρουσία μεταναστών ασθενών, οι οποίοι λόγω του λιμανιού, είχαν βρει καταφύγιο στην ευρύτερη περιοχή.

Ακινητοποιημένα ένα ασθενοφόρο και δυο μηχανές λόγω της γραφειοκρατίας

Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ερυθρός Σταυρός της Πάτρας είναι ότι παραμένουν σε αχρηστία ένα ασθενοφόρο και δύο διασωστικές μηχανές, τα οποία δώρησε το 2010 ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός στο Τμήμα Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, λόγω της ελληνικής γραφειοκρατίας!

Και αυτό διότι, όπως εξηγεί στο thebest.gr, ο κ. Παπαδόπουλος το ελληνικό δημόσιο δεν αναγνωρίζει ατέλεια στον Ερυθρό Σταυρό για την εκτελώνιση των οχημάτων.

Μάλιστα, σε λίγο καιρό στην Πάτρα αναμένονται άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού της Γερμανίας, οι οποίοι θα δουν ότι τα δώρα τους δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ!

Η νέα διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού έχει απευθυνθεί για την επίλυση του προβλήματος, τόσο προς το Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, όσο και προς τους τοπικούς βουλευτές και ο κ. Παπαδόπουλος, αισιοδοξεί πως σε λίγο καιρό θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και πως θα δοθούν προς χρήση τα σωστικά μέσα, ώστε να συμβάλλουν στο έργο των 600 εθελοντών που διαθέτει το Περιφερειακό Τμήμα και στους τρεις τομείς του, Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών.

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι ανάγκες του Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας καλύπτονται από ένα παλαιό ασθενοφόρο που του έχει παραχωρήσει το ΕΚΑΒ της περιοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις