Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Θα τον σκότωναν... Αδίστακτοι οι απαγωγείς του Πακιστανού σκόπευαν να φτάσουν στα άκρα για τα λύτρα...

Δυτική Ελλάδα: Θα τον σκότωναν... Αδίστα...

Πακιστανική "φάμπρικα" απαγωγών στην Ηλεία

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας αλλοδαπός στην Ηλεία, έπεφτε θύμα ομοεθνών του. Τι κι αν όλοι τρώνε το πικρό ψωμί της ξενιτιάς, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις πατρίδες τους…

Κάποιοι δημιουργούν ομάδες εκμετάλλευσης με σκοπό να βγάλουν λεφτά από τους ομοεθνείς τους. Μια ακόμα τέτοια υπόθεση αποκαλύφθηκε τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου πριν λάβει τραγικές διαστάσεις.

Μανωλάδα: Είχαν κάνει την ζωή κόλαση σε 27χρονο- Τον κρατούσαν και τον χτυπούσαν για 5.000 ευρώ

Το θύμα ένας 27χρονος Πακιστανός κατάφερε να ενημερώσει τις αρχές μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Εκτάκτου Ανάγκης 112 και να σωθεί χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών αρχών, των αστυνομικών του Α.Τ. Βάρδας με επικεφαλής το διοικητή Π. Γεωργούλια και της μεικτής περιπολίας του Κάμπου…

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τρεις Πακιστανούς ηλικίας 35, 30 και 22 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εκβίαση, παράνομη κατακράτηση και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Οι δράστες, μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς, κατακρατούσαν παράνομα, από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, σε παράπηγμα στη Νέα Μανωλάδα, τον 27χρονο ομοεθνή τους, από τον οποίο, ασκώντας σωματική βία και χτυπώντας τον με κλωτσιές, γροθιές και χρησιμοποιώντας ξύλα, απαιτούσαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Εκτιμούσαν πως ένα τέτοιο ποσό το είχε συγκεντρώσει από την δουλειά του ως εργάτης γης και πως το είχε στα πράγματά του.

Από ένα σημείο και έπειτα άρχισαν να του ζητούν να καλέσει τους συγγενείς του στο Πακιστάν με τηλέφωνο που του έδωσαν, για να στείλουν αυτοί τα χρήματα – λύτρα, προκειμένου να τον ελευθερώσουν.

Ο 27χρονος κατάφερε να καλέσει τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης το γνωστό 112 και να ενημερωθούν οι αρχές.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί άμεση επέμβαση των αστυνομικών της μικτής περιπολίας στον τόπο του περιστατικού, να συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω ο 30χρονος και να ελευθερωθεί ο 27χρονος.

Το θύμα μεταφέρθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Βάρδας, εντόπισαν και συνέλαβαν το πρωί της Κυριακής ακόμα τον 35χρονο και τον 22χρονο εκ των δραστών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο συνεργών τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό οι δράστες αν δεν λάμβαναν τα χρήματα που ζητούσαν να σκότωναν τον ομοεθνή τους, πρακτική που έχουμε δει στο παρελθόν να συμβαίνει στην Ηλεία σε ανάλογες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις