Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχει ομάδα Formula - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχει ομάδ...

Θα συμμετάσχει σε διαγωνισμούς

Οι Προπτυχιακοί Φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του ΑΤΕΙ Πάτρας παρουσιάζουν την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και ώρα 7 μ. μ. στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 106) την ομάδα FRONE TEAM. Αναλυτικά η πρόσκληση: Καθηγητής Συσμακέσης Σπυρίδων, Πρόεδρος Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Καθηγητής Εφαρμ. Τσίρκας Σωτήριος, Υπεύθυνος προγράμματος Fpone, Εργαστήριο Μηχανικής, Υλικών και Μηχανών Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε., ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Ανδριέλου

Μέλη της ομάδας Fpone

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση "Η ομάδα μας (FPONE TEAM) απαρτίζεται από προπτυχιακούς φοιτητές του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι διέπονται από ενθουσιασμό για την Μηχανολογία και το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σκοπός της ομάδας είναι να συμμετάσχει κάθε χρόνο στις διοργανώσεις του θεσμού Formula Student SAE με μεγαλύτερες αξιώσεις.

Είμαστε το πρώτο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που λαμβάνει μέρος σε τέτοιου είδους διαγωνισμό. Διαγωνιζόμαστε για πρώτη φορά με όραμα την διεκδίκηση υψηλών θέσεων στην κατάταξη των συμμετεχόντων.

Στοχεύουμε στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών που σχετίζονται με το αντικείμενο του Μηχανολόγου Μηχανικού  και στη συνεργασία με άλλους επιστημονικούς κλάδους, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Θεσμός  Formula Student SAE

Ο θεσμός της Formula Student SAE θεμελιώθηκε το 1981 από την Society of Automotive Engineers στις ΗΠΑ. Αποτελεί ένα εκπαιδευτικό γεγονός όπου πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο συναγωνίζονται σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Σκοπός των συμμετεχόντων είναι να εξελίξουν ένα πρότυπο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Κάθε ομάδα δοκιμάζεται σε τομείς που σχετίζονται με το σχεδιασμό και την κατασκευή, ο συνδυασμός των οποίων θα κρίνει τη νικητήρια ομάδα.

Σήμερα ο διαγωνισμός γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, καθώς διοργανώνεται σε πολλά μέρη του κόσμου και προσελκύει υψηλά καταρτισμένους κριτές με παγκόσμιο κύρος.

Η  Formula SAE είναι μία ολοκληρωμένη μηχανολογική  εφαρμογή υψηλών προδιαγραφών  ερευνητικού χαρακτήρα.  Θεωρείται η γνώση που πρέπει να αποκτήσουν  οι απόφοιτοι μηχανικοί, προκειμένου να μεταβούν  από το πανεπιστήμιο στο χώρο εργασίας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις