Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για "κακοδιαχείριση στα ΕΑΣ και απλήρωτους εργαζόμενους"

Επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για "κ...

Το πλήρες κείμενο της Επερώτησης

"Στην κακοδιαχείριση της τελευταίας διοίκησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΒΟ -  ΠΥΡΚΑΛ) που μεγιστοποιεί την οικτρή οικονομική τους κατάσταση" αναφέρονται με επερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στους οποίους ο Ιάσονας Φωτήλας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Επίσης, εντύπωση προξενεί η «ενοικίαση» δεκάδων εργαζομένων για έξι μήνες χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμού καθώς και η ανανέωση της σύμβασης του κ. Θεοδωρίδη για δύο έτη χωρίς προηγούμενη έγκριση του ΔΣ – ήταν με σύμβαση «ενοικίασης» μέχρι τον Μάιο του 2016 και μέχρι το τέλος του έτους πληρωνόταν με αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης. Για το λόγο αυτό επερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για ποιο λόγο ο διαγωνισμός «ενοικίασης» έγινε χωρίς δημόσια προκήρυξη, γιατί έγινε απευθείας ανάθεση στην εταιρεία ΑΚΜΩΝ και με ποια ιδιότητα, σύμβαση και καθεστώς αμοιβής παραμένει στην εταιρία ο κ. Θεοδωρίδης, συμμετέχοντας μάλιστα στις διαδικασίες για αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και προμήθειες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επερώτησης:

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Ζητήματα κακοδιαχείρισης στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ- ΠΥΡΚΑΛ) βρίσκονται, το τελευταίο διάστημα, σε οικτρή οικονομική κατάσταση, η οποία λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω κακοδιαχείρισης που ασκεί η τελευταία διοίκηση. Η εν λόγω διοίκηση έχει προβεί σε εξωφρενικές ενέργειες που περιλαμβάνουν απολύσεις μη αρεστών στελεχών – επιστημόνων με προϋπηρεσία άνω των 30 ετών, καθώς και προσλήψεις ακόμη και συνταξιούχων στρατιωτικών για τη στελέχωση του κρίσιμου τομέα των προμηθειών.

Μάλιστα, η εν λόγω διοίκηση έχει επιδείξει μια πρωτοφανή ανικανότητα στην υλοποίηση συμβάσεων με το ΥΠΕΘΑ, τις οποίες είχαν συνομολογήσει οι προηγούμενες διοικήσεις. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Περαιτέρω, στα σημαντικά προβλήματα προστέθηκε και η έγκριση του ΔΣ, τον Δεκέμβριο του 2015, να «ενοικιάσει» δεκάδες εργαζόμενους για έξι (6) μήνες μέσω των αποκαλούμενων Συμβάσεων Βιομηχανικής Συνεργασίας, χωρίς όμως να προκηρύξει διαγωνισμό.

Ερωτήματα εγείρονται και για την παρουσία του κ. Θεοδωρίδη, ο οποίος αν και απόστρατος παραμένει στην εταιρία και συμμετέχει στις διαδικασίες για αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και προμήθειες. Σημειώνεται, ότι ο κ. Θεοδωρίδης ήταν με σύμβαση «ενοικίασης» μέχρι τον Μάιο του 2016, ενώ μέχρι το τέλος του ίδιου έτους πληρωνόταν με αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος ανανέωσε δε τη σύμβασή του για δύο έτη, χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει την έγκριση του ΔΣ.

Συνεπώς, επερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Για ποιο λόγο ο διαγωνισμός  «ενοικίασης» έγινε χωρίς δημόσια προκήρυξη (Διαύγεια), αλλά μέσω ζήτησης προσφορών απευθείας από εργολάβους;

Γιατί ενώ ο διαγωνισμός με προσφορές από εργολάβους κηρύχθηκε άγονος δεν διενεργήθηκε νέος διαγωνισμός, αλλά έγινε απευθείας ανάθεση στην εταιρεία ΑΚΜΩΝ;

Με ποια ιδιότητα, με ποια σύμβαση και με τι καθεστώς αμοιβής παραμένει στην εταιρία ο κ. Θεοδωρίδης, συμμετέχοντας μάλιστα στις διαδικασίες για αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και προμήθειες;

Οι επερωτώντες βουλευτές

 

Άδωνις Γεωργιάδης – Β’ Αθηνών

Γιώργος Κουμουτσάκος – Β’ Αθηνών

Αναστάσιος Δημοσχάκης – Έβρου

Αθανάσιος Δαβάκης – Λακωνίας

Σταύρος Καλαφάτης – Α’ Θεσσαλονίκης

Σίμος Κεδίκογλου – Ευβοίας

Σάββας Αναστασιάδης – Β’ Θεσσαλονίκης

Βασίλης Οικονόμου – Επικρατείας

Γιώργος Γεωργαντάς – Κιλκίς

Κώστας Γκιουλέκας – Α’ Θεσσαλονίκης

Γιάννης Ανδριανός – Αργολίδας

Χρήστος Κέλλας – Λάρισας

Ιάσονας Φωτήλας – Αχαΐας

Άννα Καραμανλή – Β’ Αθηνών

Χρήστος Μπουκώρος – Μαγνησίας

Χαράλαμπος Αθανασίου – Λέσβου

Αθανάσιος Καββαδάς – Λευκάδας"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις