Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Γιατροί αρνήθηκαν να χειρουργήσουν ασθενή επικαλούμενοι κινδύνους - Τους καταγγέλλει η Διοικήτρια

Ζάκυνθος: Γιατροί αρνήθηκαν να χειρουργή...

Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου τον τελευταίο καιρό

Μια τραγική κατάσταση επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Ομάδα ιατρών αρνήθηκε χθες Τετάρτη να κάνει χειρουργική επέμβαση σε ασθενή επικαλούμενοι ελλείψεις και όταν η διοίκηση κάλεσε χειρουργούς από άλλο Νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας, συνάντησε την άρνηση της ασθενή.

Η διοικητής κυρία Δέσποινα Τσαρίδου μιλά για «ένα ακόμα ολισθηρό και επικίνδυνο βήμα απαξίωσης του Νοσοκομείου  και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», επιρρίπτοντας ευθύνες στον Συντονιστή Διευθυντή της Χειρουργικής  Κλινικής. Σύμφωνα με την κυρία Τσαρίδου, η αναγκαιότητα της χειρουργικής επέμβασης αρχικά οδήγησε σε αίτημα διακομιδής, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ Πάτρας με το αιτιολογικό της δυνατότητας χειρουργικής αντιμετώπισης του στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

«Στη συνέχεια η διοίκηση του νοσοκομείου απευθύνθηκε στους εφημερεύοντες χειρουργούς στην βάση προσωπικής διοικητικής  εντολής, προκειμένου να προβούν στη διενέργεια των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων για την προστασία της υγείας του ασθενούς, στα πλαίσια της επιστημονικής τους ανεξαρτησίας, για να λάβει την απάντηση ότι ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν την επέμβαση». Η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και το υπουργείο Υγείας, κινητοποίησαν ομάδα χειρουργών από νοσοκομείο της ΥΠΕ, οι οποίοι και προσήλθαν εντός ολίγων ωρών, στο νοσοκομείο για να χειρουργήσουν το περιστατικό.

«Τα γεγονότα όμως που είχαν προηγηθεί και το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργήθηκε», σημειώνει, «οδήγησαν τελικά - αργά το βράδυ - τον ασθενή να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να χειρουργηθεί λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το νοσοκομείο. Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας σοβαρής κλιμάκωσης στην προσπάθεια απαξίωσης και δυσφήμισης του νοσοκομείου, καθώς και ενίσχυσης της ανασφάλειας των συμπολιτών μας σχετικά με το ευαίσθητο ζήτημα της δημόσιας υγείας. Η διοίκηση του νοσοκομείου και η πολιτική ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθούν πλέον αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και την μετατροπή του Νοσοκομείου σε κέντρο υγείας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις