Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Η χορεύτρια- χορογράφος Filipa Duarte και το έργο της “Sahasara" 26/4 στο θέατρο act

Πάτρα:Η χορεύτρια- χορογράφος Filipa Dua...

Ροζ... τσάκρα από την Πορτογαλία

Το θέατρο act φιλοξενεί την Filipa Duarte απόφοιτο της σχολής χορού Balleteatro (Πορτογαλία), η οποία θα παρουσιάαει το έργο της “Sahasara” την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 21.30 στο θέατρο Act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου).

”Sahasara” σύμφωνα με την ινδουιστική και βουδιστική κουλτούρα είναι το όνομα του ανώτερου τσάκρα, του τσάκρα της κεφαλής.

Οι πνευματικές περιπλανήσεις γύρω από αυτό το ενεργειακό κέντρο είναι το κεντρικό θέμα αυτής της πρωτότυπης χορευτικής παράστασης.

«Τα χρώματα που σχετίζονται με το Σαχασράρα είναι το βιολετί ή ροζ ή/και το λευκό του πάγου, σύμφωνα με ποικίλους συγγραφείς και τις επικρατέστερες αντιλήψεις. Επέλεξα το ροζ ως το χαρακτηριστικό χρώμα που θα αντιπροσωπεύει το ταξίδι που θα επιχειρηθεί σε αυτό το έργο. Τα πάντα είναι ροζ: το ροζ αναδύεται, εξαχνώνεται, ξεχειλίζει και παραμένει στην συνάντηση του υλικού ανθρωπίνου σώματος με ένα άγνωστο Σύμπαν.» υπογραμμίζει η ίδια.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Filipa Duarte γεννήθηκε στο Porto,το 1997. Αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού Balleteatro ( Balleteatro Escola Profissional), και παρουσίασε το έργο "Escape" ως τελική εργασία.Έχει δουλέψει με διάφορους χορογράφους όπως οι: Francisco Almeida (Pako), Renato Vieira, Sofia Silva, Flávio Rodrigues, Cyril Viallon, Andreas Dyrdal, Ricardo Machado, Jorge Gonçalves, Isabel Barros, Miguel Moreira κ.α και καλλιτέχνες όπως οι Rirkrit Tiravanija και Luísa Mota. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τους : Sónia Cunha και Carlos Silva στο project "Despertar Artístico" στα πλαίσια των σπουδών στην σχολή Balleteatro. Έλαβε μέρος στο πρόγραμμα FAICC (Advanced Formation in Interpretation and Choreographic Creation), όπου και ανέπτυξε ως τελική παράσταση το “Σαχασράρα” .

________________________________________

“SAHASRARA”
Χορογραφία-Μουσική-Ερμηνεία: Filipa Duarte

Τετάρτη 26 Απριλίου στο θέατρο Act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου).
στις 21.30

Είσοδος: 5 ευρώ
Πληροφορίες – Κρατήσεις : 6947212076

_________________________________________


 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture