Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η αξιοπρέπεια της αδράνειας και το τίμημα

Η αξιοπρέπεια της αδράνειας και το τίμημα
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

του Γιάννη Πομώνη

Καθημερινά πετάμε μέρες. Μέρες που δεν έχουν τίποτα καινούριο. Μέρες ίδιες, απαράλλαχτες, βυθισμένες στην ρουτίνα. Δουλειά (αν υπάρχει), ένας καφές (αν περισσεύουν) και ατελείωτες συζητήσεις για το μέλλον (αν υπάρχει κανείς εκει να τα πεις και δεν παραμιλας.. με τον εαυτο σου).
Άγχος, αναβλητικότητα, επανάληψη!

Ίδια μέρη, ίδιοι άνθρωποι, ίδια "κατεβασμένα" πρόσωπα. Ατέρμονες κουβέντες για όλα εκείνα που συμβαίνουν για εμάς, χωρίς εμάς και καμία δυνατότητα παρέμβασης. Θυμίζει τα αρχεία read only. Μπορεις να τα διαβάσεις αλλα μέχρι εκεί. Δεν μπορείς ούτε να τα τροποποιήσεις, ούτε καν να τα επεξεργαστείς.

Άνεργοι, δηλώνουν την ανεργία τους ενώ δεν κάνουν τίποτα για να δουλέψουν. Δεν κοιτάζουν τις αγγελίες, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο να σχηματίσουν έναν αριθμό για να ρωτήσουν για μια δουλειά. Απλα περιμένουν, υπομένουν αλλά δεν επιμένουν.

Λασπόνερα, στασιμότητα και μια δυσωδία που πάντα αναδύεται απο τη λάσπη. Άτολμοι, περήφανοι για την αξιοπρέπειά τους που δεν πληγώνεται αφου δεν ακούν το "όχι" μην έχοντας καν ρωτήσει "μήπως". 

Κάποιοι άλλοι, τολμηροί εξουθενωμένοι απο τα "άκυρα" της καθημερινότητας ωστόσο κάποια στιγμή (ακόμη και βάση της θεωρίας των πιθανοτήτων προκύπτει) κάτι βρίσκουν και συνεχίζουν να βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ.

Συμπέρασμα! Μην αναβάλλετε για αύριο ότι μπορείτε να κάνετε σήμερα. Το οικονομικό κατάντημα της χώρας δεν μας δίνει συγχωροχάρτι για να πενθούμε εαυτούς. 

Η επόμενη μέρα θα μας αποδείξει αν η αξιοπρέπεια της αδράνειας είναι καλύτερη από την "αναξιοπρέπεια" της τόλμης!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις