Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παράσταση διαμαρτυρίας γιατρών στην 6η ΥΠΕ, για τους ειδικευόμενους - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας γιατρών στην 6η Υ...

Για τις προωθούμενες αλλαγές στη Δημόσια Υγεία

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ νοσοκομειακοί γιατροί για τις προωθούμενες αλλαγές στον χώρο της δημόσιας υγείας και δη στο κομμάτι που έχει να κάνει με τους ειδικευόμενους.Όπως αναφέρει η ΕΙΝΑ σε ανακοίνωσή της "οι ειδικευόμενοι θα μετακομίζουν κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής τους από πόλη σε πόλη για να συμπληρώνουν «τρύπες» του συστήματος.Ενημερώνουμε την ηγεσία του Υπ. Υγείας ότι:

Τα σχέδια επαναφοράς του αλήστου μνήμης σχεδίου προεδρικού διατάγματος Σούρλα το 1993 που ανετράπη τότε από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών ιατρικής σε όλη τη χώρα θα βρει τους πάντες απέναντι. Δε νοείται εκλογίκευση του συστήματος ιατρικής εκπαίδευσης χωρίς χάρτη υγείας, προγραμματισμό αναγκών επ’ αυτού και –το κυριότερο- προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που αυτές μόνο μπορούν να ανακόψουν την ιατρική μετανάστευση. Και –προφανώς- δεν αποτελεί λύση η μετατροπή της ειδικότητας σε εργασιακή και εξεταστική γαλέρα και η υπαγωγή των ειδικευομένων σε καθεστώς μαθητείας, όπως υπονόησε ο ίδιος ο κος Μάρκου.

Για το θέμα των παν/κών νοσοκομείων, γινόμαστε πιο καθαροί. Σε πρόσφατη επιστολή μας στην ηγεσία της 6ης Υ.Πε. (http://www.eina.gr/?p=5501), δηλώσαμε ότι δεν κάνουμε πίσω από όσα κατακτήσαμε τόσα χρόνια στο ΕΣΥ και απαιτούμε να γίνουν πράξη από αυτούς που κάποτε τα υποστήριξαν και να αναγνωριστεί ο ρόλος των στυλοβατών του συστήματος, των γιατρών του ΕΣΥ, δίδοντας ανεξαρτησία στο κλινικό και επιστημονικό τους έργο στα παν/κά νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αν τώρα, η Κυβέρνηση αποφάσισε να συμβιβαστεί με αυτά που κάποτε καταδίκαζε, ας το πει ανοιχτά και να μην αφήνει τον όποιο κο Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Υ. να «καθαρίζει» γι’ αυτήν.

Όσον αφορά τη λεκτική επίθεση που υπεστήκαμε από τον Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Υ. δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε ευγενείς και ήρεμοι. Άλλωστε, ο ίδιος εκτέθηκε με τη συμπεριφορά του και το θεσμό που εκπροσωπεί καταρράκωσε. Άλλοι έπρεπε να του τραβήξουν τα …σχοινιά.

Κινητοποιούμαστε:

Ζητούμε από την ΟΕΝΓΕ να προγραμματίσει πανελλαδικά Ημέρα που θα αποφασίσουν οι ειδικευόμενοι τη στάση τους".

Χθες για το θέμα αντέδρασε η Τριμελής Επιτροπή Γιατρών του ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας, ενώ σήμερα τοποθετήθηκε και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου.

 

Άννα Μαστοράκου: "Oι ειδικευόμενοι ιατροί αποτελούν βασικό πυλώνα του δημόσιου συστήματος υγείας"


Πάτρα:Παράσταση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών στην 6η ΥΠΕ

 

Ο Πρόεδρος των Γιατρών του ΓΚΝΠ Αγιος Ανδρέας,Γιώργος Κακούρης

Ο Πρόεδρος των Γιατρών του ΓΚΝΠ Αγιος Αν...

Ο Πρόεδρος των Γιατρών του ΓΚΝΠ Αγιος Ανδρέας,Γιώργος Κακούρης

Απ. Παπαποστόλου, επικουρικός γιατρός του ΓΚΝΠ Αγ. Ανδρέας

Απ. Παπαποστόλου, επικουρικός γιατρός το...

Απ. Παπαποστόλου, επικουρικός γιατρός του ΓΚΝΠ Αγ. Ανδρέας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις