Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σταύρος Κωστής: Από την Πάτρα ... στην εκπομπή του Αρναούτογλου με μια κιθάρα- Τι είπε στο thebest.gr

Σταύρος Κωστής: Από την Πάτρα ... στην ε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ποιος είναι ο κιθαρίστας των "Alcatrash"

Ο Σταύρος Κωστής είναι ο κιθαρίστας του "Πατρινού" συγκροτήματος που βλέπουμε στο "2Night Show" του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Οι Alcatrash ξεκίνησαν από την Πάτρα πριν λίγα χρόνια και διαγράφουν μια σταθερά ανοδική πορεία.

Τα μέλη του συγκροτήματος έχοντας άψογη χημεία μεταξύ τους κατάφεραν να γίνουν ομάδα, να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να κάνουν το συγκρότημα... περιζήτητο.

Ο Σταύρος Κωστής μίλησε στο thebest.gr για τη σχέση του με τη μουσική, το συγκρότημα, τη συνεργασία με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου αλλά και πολλά ακόμη.

Ποιες είναι οι πρώτες σου «μουσικές αναμνήσεις»;

To πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα «παιξίματα» με τους φίλους μου με τους οποίους δημιουργούσαμε μουσικά σύνολα για να παίξουμε τα τότε αγαπημένα μας τραγούδια.

Πότε κατάλαβες ότι ο δρόμος που θα ακολουθούσες θα ήταν αυτός της μουσικής;

Στα 15 μου χρόνια συνειδητοποίησα πως ο καλύτερος τρόπος για να ζήσω την ενήλικη ζωή μου, ήταν να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα.

Γιατί κιθάρα;

Pop, rock, ελληνική παράδοση αλλά και λαϊκή μουσική.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές; Τι επιλέγεις να ακούς στην καθημερινότητα σου;

Ένα συνονθύλευμα από τα “trends”, για να ενημερώνομαι ποια είναι η τάση της εποχής και τι αρέσει στον κόσμο. Επίσης, ακούω πιο εναλλακτικά είδη για να μαθαίνω αλλά και να απολαμβάνω την εξέλιξη της μουσικής. Τέλος, δε σταματάω να ακούω παλιά αγαπημένα τραγούδια που μεγαλώνοντας τα ανακαλύπτω με διαφορετικό τρόπο, εξίσου «δυνατό». Συνεχίζουν να με συνεπαίρνουν.

Ποια ήταν η πρώτη φορά που έπαιξες μπροστά σε κοινό; Τί θυμάσαι από τότε;

Η πρώτη μου εμφάνιση μπροστά σε κοινό, έγινε στο πλαίσιο μιας συναυλίας του σχολείου. Θυμάμαι έντονα τη χαρά που ένιωθα παίζοντας για φίλους και συμμαθητές. Απολάμβανα τον ρόλο μου ως μουσικός.

Έχεις αναφέρει ότι υπήρξαν περίοδοι που σταματούσες να ασχολείσαι με τη μουσική… Από εδώ και πέρα υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σε κρατήσει μακριά από αυτήν;

Δε νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα αισθανθώ την ανάγκη να σταματήσω να ασχολούμαι με τη μουσική. Ακόμα και αν σταματήσω κάποια στιγμή να παίζω επαγγελματικά, η μουσική θα υπάρχει στη ζωή μου.

Δυο λόγια για τη «συνάντηση» με τους Alcatrash…

Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν φίλοι μου πριν ακόμα δημιουργηθεί το σχήμα. Όταν δημιουργούσαν το συγκρότημα εγώ ήμουν δεσμευμένος επαγγελματικά. Τα παιδιά σημείωσαν επιτυχία σε Πάτρα και Ναύπακτο. Όταν έγινε η πρόταση από το τηλεοπτικό show του Γρηγόρη Αρναούτογλου, συζητήσαμε και πάλι την συμμετοχή μου και με μεγάλη χαρά ενσωματώθηκα στο συγκρότημα.

Η μεγαλύτερη χαρά που έχω γι΄ αυτή τη μπάντα είναι πως παρόλη την κούραση των προβών, των lives είμαστε μια παρέα κολλητών φίλων που σχεδόν πάντα ζει όμορφες και ευχάριστες στιγμές.

Πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσει ένα συγκρότημα στην σημερινή ελληνική μουσική πραγματικότητα;

Είναι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα του σήμερα ένα συγκρότημα να ξεχωρίσει διότι το κοινό αναζητά να ταυτιστεί με κάτι προσωποκεντρικό. Αν αναλογιστούμε δυο πιο mainstream μπάντες στην Ελλάδα, θα δούμε ότι «χαρακτηρίζονται» περισσότερο από το lifestyle των τραγουδιστών τους και όχι του συνόλου.

Πώς τα καταφέρατε;

Δεν έχουμε καταφέρει κάτι τεράστιο. Τουλάχιστον δεν αισθάνομαι έτσι. Ωστόσο θα μπορούσα να δικαιολογήσω την σταθερή ανοδική μας πορεία με το δέσιμο μεταξύ μας και το πάθος μας να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου;

Ήταν μια πρόταση του ΑΝΤ1 στον τραγουδιστή της μπάντας, Πέτρο Πυλαρινό.

Στο πλαίσιο της εκπομπής, σε είδαμε αρκετές φορές να «συνοδεύεις» με την κιθάρα σου γνωστούς καλλιτέχνες. Πώς είναι αυτή η εμπειρία;

Είναι πραγματικά μια πολύ ωραία ευκαιρία. Έπαιξα με καλλιτέχνες που θα ήθελα να συνεργαστώ μελλοντικά.

Υπάρχει κάτι που σε αγχώνει σε όλο αυτό;

Προφανώς με αγχώνει η αστάθεια του επαγγέλματος.

Ποιο όνειρο δεν έχεις πραγματοποιήσει ακόμα;

Μέχρι στιγμής, όλα ρέουν χωρίς να νιώθω ότι μου λείπει κάτι.

Τι υπάρχει στα μελλοντικά σου σχέδια;

Ετοιμάζουμε ένα καινούργιο single που ελπίζουμε να αρέσει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight