Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρασκευή αγιασμός… Δευτέρα ασθενείς στο ανακαινισμένο κτίριο του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας– Προς χρήση μετά από 9 χρόνια!

Πάτρα: Παρασκευή αγιασμός… Δευτέρα ασθεν...

Το χρονοδιάγραμμα των μετακομίσεων

Σχεδόν εννέα χρόνια μετά την εκκένωση του το καλοκαίρι του 2008 λόγω των φθορών που υπέστη από τον σεισμό το πολυώροφο κτίριο του Νοσοκομείου της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχθεί ασθενείς. Η αρχή αναμένεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα με την Καρδιολογική Κλινική καθώς και την Εντατική Καρδιοπαθών και στην συνέχεια παίρνουν οι υπόλοιπες κλινικές με στόχος εντός του Μαρτίου να απομένει μονάχα η μεταφορά του Νοσημάτων Θώρακος.

Αύριο Παρασκευή μάλιστα η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προγραμματίσει αγιασμό στους χώρους του κτιρίου που ανακαινίστηκε πλήρως και αποτελεί πλέον μια σύγχρονη υγειονομική μονάδα. Περιχαρής για την εξέλιξη αυτή ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θόδωρος Σερεμέτης  ο οποίος σημειώνει:

«Ήρθε η στιγμή να το παραλάβει σιγά-σιγά η Πάτρα προς χρήση και έχουμε αποφασίσει πριν την παραλαβή προς χρήση, να κάνουμε έναν αγιασμό πριν το πρωί της Παρασκευής γιατί το κτίριο είναι σε εργοταξιακό καθεστώς πολλά χρόνια τώρα. Μια τυπική διαδικασία, δεν έχουμε καλέσει φορείς κ.α. δεν είναι τα εγκαίνια αλλά την θεωρήσαμε επιβεβλημένη. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπουν στο κτίριο οι πρώτοι ασθενείς, ίσως την ερχόμενη Δευτέρα.

Πρέπει να κινηθούμε με λεπτό τρόπο. Η προς μετακίνηση κλινική να είναι με το κατά το δυνατό μικρότερο αριθμό ασθενών, είτε γιατί το προέβλεψε είτε γιατί το επεδίωξε κάποια τακτικά περιστατικά δηλαδή να τα καθυστερήσει, να γίνει η μετακίνηση και να τα παραλάβει την επόμενη μέρα. Επίσης θα πρέπει να γίνει σε μέρα μη εφημερίας. Άρα οι μέρες που μας μένουν ελεύθερες για μετακινήσεις είναι η Δευτέρα, η Τετάρτη, η Παρασκευή ή το Σάββατο. Με αυτόν τον τρόπο θα κινηθούμε», σημείωσε ο κ. Σερεμέτης.

Στο μεταξύ καθαριότητα του κτιρίου, που είτε επί τόσα χρόνια εργοτάξιο, ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου, προχωράει με πολύ γοργούς ρυθμούς κι εκτιμάται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο όπως εξηγεί και ο κ. Σερεμέτης αυτό δεν μπορεί να επηρεάσει την μεταφορά της Καρδιολογικής Κλινικής στον πέμπτο όροφο του κτιρίου αφού ο συγκεκριμένος όροφος είναι ήδη έτοιμος.

Η Καρδιολογική θα μετακομίσει στο νέο κτίριο με τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό (κρεβάτια κ.α.) που διαθέτει και σήμερα ενώ η Εντατική Καρδιοπαθών διαθέτει ήδη όλο τον εξοπλισμό της στο καινούργιο κτίριο.

«Είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να δρομολογηθούν ακόμα. Αμέσως μετά την Καρδιολογική θα δούμε την μετακίνηση της Παθολογικής και σε αμέσως επόμενο χρόνο τις μετακινήσεις των κλινικών του 409 που θα προσπαθήσουμε να γίνουν μέσα σε ένα τριήμερο. Είναι πολύ δύσκολο να αφήσεις τις μισές κλινικές πίσω και τις υπόλοιπες να τις μεταφέρεις, θα είναι τρομερή η δυσκολία και για τον κόσμο αλλά και για το προσωπικό, έτσι θα προσπαθήσουμε να το κουμπώσουμε σε ένα τριήμερο. Κινούμαστε με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς, είναι διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν τον σχεδιασμό μας.

Προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα. Εκκρεμότητες υπάρχουν πάντα. Αυτό που ήταν συμβατικά απαραίτητο (από εξοπλισμό) έχει έρθει. Σε αυτόν όμως τον συμβατικά απαραίτητο σχεδιασμό παρατηρούνται ελλείψεις.  Επιδιώκουμε και τις καλύπτουμε με τον πλέον γρήγορο ρυθμό.

Ο στόχος είναι να έχουν μεταφερθεί όλες οι κλινικές μέσα στον Μάρτιο και να μας μείνει μόνο το Νοσημάτων Θώρακος το οποίο θα περιμένουμε να καταλαγιάσει  η έξαρση της γρίπης», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σερεμέτης μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις