Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έντονο το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» - Πώς θα αποφύγετε την ταλαιπωρία με τα 5 ευρώ

Πάτρα: Έντονο το ενδιαφέρον για το πρόγρ...

Τι λέει στο thebest.gr ο σύμβουλος του δημάρχου Τάκης Πετρόπουλος

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των Πατρινών για τα πρόγραμμα «Άθληση για όλους» που υλοποιείται από τον Δήμο Πατρέων και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει από την αρχή Φεβρουαρίου και ήδη δεκάδες συμπολίτες έχουν σπεύσει να δηλώσουν συμμετοχή και να αθληθούν με 5 ευρώ το μήνα.

Ωστόσο, δεν λείπουν και οι «γκρίνιες» καθώς ορισμένοι συμπολίτες θεωρούν ότι η διαδικασία καταβολής της - συμβολικής είναι η αλήθεια συμμετοχής - είναι αρκετά χρονοβόρα.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τον Δήμο, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει με την καταβολή του αντιτίμου να δηλώνει Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, ΑΦΜ, ΔΟΥ, να παραλάβει από το Τμήμα Εσόδων του Δήμου (ισόγειο Μαιζώνος & Βότση 38) ένα ‘Βεβαιωτικό Σημείωμα’ και στη συνέχεια να επιδεικνύει στο Ταμείο του Δήμου το ‘Βεβαιωτικό Σημείωμα’ και καταβάλλει το αντίτιμο των 5 €.

Την απόδειξη πληρωμής που παραλαμβάνει, την επιδεικνύει στον/στην υπεύθυνο/νη ΚΦΑ , του προγράμματος που προτίθεται να παρακολουθήσει, για να καταγράψει τον αριθμό απόδειξής του.

Η απόδειξη πληρωμής παραμένει στον συμμετέχοντα, τουλάχιστον έως το τέλος εκάστου μηνός, σε περίπτωση που του ζητηθεί.

Η εγγραφή στα Προγράμματα θα γίνεται στο χώρο υλοποίησης των προγραμμάτων και κατά τις ώρες υλοποίησής τους.

Με το αντίτιμο των 5€ υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα από ένα προγράμματα (ανεξαρτήτως περιοχής και είδος προγράμματος).

Το thebest.gr απευθύνθηκε για το θέμα στο σύμβουλο του δημάρχου Πατρέων για θέματα αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλο, ο οποίος αποσαφήνισε πως το συμβολικό αντίτιμο των 5 ευρώ το μήνα, δεν αποτελεί ευθύνη του Δήμου, αλλά υποχρέωση από το πρόγραμμα.

«Εάν ήταν στο χέρι μας, δεν θα βάζαμε αντίτιμο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη διαδικασία επιβάλλεται από τη νομοθεσία, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια στις συναλλαγές των δημοτών με τον Δήμο.

Τόνισε δε, ότι θεωρεί αδικαιολόγητη την όποια γκρίνια καθώς οι δημότες έχουν αφενός τη δυνατότητα να καταβάλλουν άπαξ το σύνολο του ποσού, που είναι 25 ευρώ, αφετέρου να πληρώνουν τα 5 ευρώ σε μια τράπεζα, όταν πηγαίνουν για μια άλλη συναλλαγή.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα:Άθληση για όλους και προετοιμασία για πανεπιστημιακές σχολές με 5 ευρώ το μήνα-ΔΕΙΤΕ τα προγράμματα που ξεκινούν από σήμερα

Πάτρα:Άθληση για όλους με 5 ευρώ-Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα του Δήμου-Πού και πότε υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις