Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυξάνονται συνεχώς τα Σωματεία που δηλώνουν την συμπαράστασή τους στον Κώστα Πελετίδη

Αυξάνονται συνεχώς τα Σωματεία που δηλών...

Νέες ανακοινώσεις από το Ποτάμι Αχαΐας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Καστριτσίου

Αυξάνονται με μεγάλους ρυθμούς οι σύλλογοι, τα σωματεία αλλά και οι απλοί πολίτες που δηλώνουν την συμπαράσταση τους στον Κώστα Πελετίδη, για την σημερινή δίκη του. Μετά τον Μητροπολίτη Πατρών και την ένωση Περιφερειών, ακολούθησαν και το Ποτάμι Αχαΐας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Καστριτσίου.

Οι ανακοινώσεις:

«H TO Ποτάμι Αχαΐας εκφράζει την συμπαράσταση του, στον Δήμαρχο Πάτρας κ. Κων/νο Πελετίδη, που δικάζεται στις 13-2- 2017.

Ο Δήμαρχος Πάτρας διώκεται ύστερα από μήνυση του τέως Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Πατρών, Μιχάλη Αρβανίτη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, γιατί υλοποιώντας αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, δεν έδωσε άδεια για πραγματοποίηση προεκλογικής φασιστικής σύναξης σε δημόσιο χώρο.

Παράλληλα, δεν έδωσε μέσω των υπηρεσιών του Δήμου στοιχεία στην κεντρική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για το πόσα παιδιά μεταναστών και σε ποιους σταθμούς φιλοξενούνται στην Πάτρα, μετά από επερώτηση που είχαν κάνει οι Χρυσαυγίτες στη Βουλή.

Η στάση του Δημάρχου Πάτρας απέναντι στη Χρυσή Αυγή είναι υποδειγματική της λειτουργίας, που όφειλαν να έχουν όλοι οι θεσμοί απέναντι στις ρατσιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής.»

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Καστριτσίου στέκεται αλληλέγγυος στο δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη που είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, επειδή - κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας - το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Στην δίωξη του δημάρχου εμπλέκονται: το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο δήμαρχος, λοιπόν, θα βρεθεί στο εδώλιο στις 13 Φλεβάρη 2017. Τον δήμαρχο έχει μηνύσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτης.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή. Θυμίζουμε ότι η επίμαχη απόφαση του Δήμου Πατρέων σχετικά με τους χρυσαυγίτες ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Στην πραγματικότητα, η παραπάνω πολιτική θέση και απόφαση είναι το αδίκημα. Η Χρυσή Αυγή  θέλει να εμφανίζεται σαν ένα “κανονικό“ κόμμα κρύβοντας την φασιστική της ιδεολογία, εκμεταλεύεται  τους νόμους της αστικής δημοκρατίας  και μηνύει τον Δήμαρχο για παράβασή τους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου: « (...) Όσον αφορά το αν υπάρχει ή όχι δικαστική απόφαση για το χαρακτηρισμό ως εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υπάρχει κάτι πιο ισχυρό. Η ιστορία του λαού μας, που πλήρωσε με φόρο αίματος το φασισμό. (...) Ο εγκληματικός της χαρακτήρας εκπορεύεται από τη ναζιστική της ιδεολογία, που ποτέ δεν έκρυψε. (...)».

ΤΟ Δ.Σ. του συλλόγου σας καλεί να καταδικάσετε το γεγονός και να εκφραστεί από όλους η συμπαράσταση στον Δήμαρχο Πατρέων.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ο Μητροπολίτης Πατρών στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις