Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η παράταξη "Τώρα για την Πάτρα" για τους δασικούς χάρτες

Η παράταξη "Τώρα για την Πάτρα"...

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη

Η Δημοτική Παράταξη “Τώρα για την Πάτρα” έστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τον Δήμαρχο Πατρέων για το θέμα της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών: "Η δημιουργία και οριστική κύρωση των Δασικών Χαρτών της χώρας δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως θετική εξέλιξη για την Περιβαλλοντική προστασία της χώρας μας αλλά και γενικά προστασία του Δημοσίου συμφέροντος.

Παρόλα αυτά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή η διαδικασία δημιουργεί μία τεράστια ταλαιπωρία στους πολίτες του Δήμου μας. Και αυτό διότι στην ανάρτηση η οποία έχει γίνει - με προφανή πρόχειρο τρόπο- , δεν συμπεριλαμβάνονται θεσμοθετημένες εκτάσεις όπως τα όρια του Σχεδίου Πόλεως Πατρών καθώς και τα όρια των Οικισμών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καλούνται οι πολίτες οι οποίοι βρίσκονται εντός αυτών των περιοχών να καλούνται ατομικά να προσκομίσουν τα έγγραφα τα οποία να αποδεικνύουν το αυτονόητο. Παραδείγματα είναι ότι ως δασικές χαρακτηρίζονται περιοχές που ανήκουν στο Εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλης όπως μέρος του Καστελόκαμπου, εντός ορίων οικισμών όπως του Αγ. Βασιλείου αλλά και πολλών άλλων οικισμών καθώς και εκτάσεις οι οποίες έχουν χαρακτηρισμένες και θεσμοθετημένες χρήσεις όπως το κλειστό στάδιο Τόφαλος, το Πανεπιστήμιο Πατρών συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και πολλές άλλες.

Τονίζουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η Διοίκηση υποστηρίζει ότι οι πολίτες οφείλουν να προσέλθουν (ατελώς μεν) αλλά όχι ηλεκτρονικά και να αποδείξουν με έγγραφα το αυτονόητο.

Σας καλούμε λοιπόν άμεσα να προχωρήσετε στην έκφραση αντιρρήσεων για το σύνολο αυτών των εκτάσεων για τις οποίες μάλιστα η Αποκεντρωμένη έχει θεωρήσει και θεσμοθετήσει τις χρήσεις γης με απόφαση της η οποία είναι δημοσιευμένη σε ΦΕΚ   τον Ιούνιο του 2011, με την έγκριση της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω όρια και σε ηλεκτρονική μορφή.

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος οφείλει να στέκεται δίπλα στους πολίτες και να τους απαλλάσσει από περιττές γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες στα θέματα που είναι προφανές ότι ανήκουν σε παραλήψεις και λάθη της Δημόσιας Διοίκησης.

Θεωρούμε επίσης ότι σε περίπτωση που πιστεύεται ότι η ενέργεια αυτή απαιτεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η σύγκλισή του πρέπει να γίνει άμεσα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις