Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος για την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς διαδικτύου

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος για την παγκόσμια...

Το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας

Το δικό του μήνυμα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στέλνει ο αντιπεφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα. Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, γράφει τα εξής:

«Παγκόσμια ημέρα «Ασφαλούς Διαδικτύου» σήμερα, μια ιδέα που ξεκίνησε από την Ελλάδα και γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο!

Το διαδίκτυο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο απ΄ όπου μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες, οπτικοακουστικό υλικό κλπ εύκολα γρήγορα και σχεδόν από παντού. Όμως κρύβει και μια σκοτεινή πλευρά που μπορεί ενίοτε να αποτελέσει απειλή ιδίως στις νεαρές ευάλωτες ηλικίες. Οι παγίδες της πλοήγησης στο διαδίκτυο είναι ποικίλες και έχουν χίλια πρόσωπα λόγω της ευκολίας της ανωνυμίας, της απρόσωπης και απομακρυσμένης επικοινωνίας.

Η νέα γενιά χρησιμοποιεί το Internet κατά κόρον και σε πολλές περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εθισμού. Οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου.

Οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν τα παιδιά τους για τους κινδύνους και τις παγίδες και να κάνουν τους κάνουν σαφές ότι εάν παρατηρήσουν κάτι ύποπτο θα πρέπει να το τους το αναφέρουν για να μην πέσουν θύματα διαφόρων επιτηδείων. Με τη σωστή ενημέρωση μπορεί να αποφευχθούν πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα προκειμένου να εντοπίζουμε τις αλλαγές συμπεριφοράς των παιδιών μας γιατί αυτό μπορεί να οφείλεται σε λανθασμένη χρήση του Internet. Όλα τα προγράμματα δεν είναι ασφαλή και κατάλληλα, ακόμα και αν εμφανίζονται ως παιχνίδια.

Τα άτομα που ενδεχομένως γνωρίζουμε μέσω Internet μπορούν να παρουσιάσουν όποιο πρόσωπο θέλουν και να εκμεταλλευτούν με πολλούς τρόπους ανυποψίαστους χρήστες.

Γι αυτό προσέχουμε πολύ τα προσωπικά μας δεδομένα καθώς και τη χρήση των πιστωτικών καρτών μας.

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο για όλους σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε τίποτα απερίσκεπτα και χωρίς φιλτράρισμα. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους οικείους μας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις