Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: Τι έγινε με την υπόθεση της μπύρας;

Νίκος Νικολόπουλος: Τι έγινε με την υπόθ...

Υπάρχουν επίορκοι στην επιτροπή ανταγωνισμού;

«Έλεγχο» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ασκεί μέσω του κοινοβουλευτικού έργου, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τους χειρισμούς της για την καταβολή του προστίμου, το οποίο επιβλήθηκε στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο Νίκος Νικολόπουλο κατάθεσε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή επέδειξε στο στάδιο της έρευνας της υπόθεσης και της καθαρογραφής της απόφασης χαρακτηριστική ολιγωρία.

Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, στο Διοικητικό Εφετείο εκδικάστηκε στις 17 Ιανουαρίου 2017, η Έφεση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο στην πολυεθνική ύψους 32,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με την έφεσή της ζητά να μειωθεί το πρόστιμο κατά 60% ως 65%.

Για την εξοργιστική καθυστέρηση της έρευνας και της καθαρογραφής της απόφασης, ύστερα από αναφορές στην Βουλή, και όπως ενημερωθήκαμε ήδη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στα πλαίσια της με αριθμό 719/17-12-2015 αναφοράς μας, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και σχηματίστηκε δικογραφία που έλαβε ΑΒΜ Ω2015/198.

Με δεδομένο ότι έχει παρέλθει ήδη σημαντικός χρόνος και με δεδομένο ότι ενδεχόμενα αδικήματα αφορούν χρονικό διάστημα που ανάγεται στο μακρύ παρελθόν ζητάμε όπως ενημερώσετε την εθνική αντιπροσωπεία:

1ον Σε ποια φάση βρίσκεται η δικογραφία με ΑΒΜ Ω2015/198, εάν εκλήθησαν μάρτυρες και τι συμπεράσματα έχει βγάλει η Εισαγγελία; Υπάρχει Εισαγγελικό πόρισμα; Εάν ναι, ποιοι παραπέμπονται και με ποιες κατηγορίες; Ποια είναι η εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας που αφορά τους νομίμους εκπροσώπους της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αναφορικά με τα αδικήματα που εντόπισε η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα οποία, με βάση τον Ν3959/2011, έχουν ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα;  Ειδικά, να μας ενημερώσετε εάν η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρέστη ως Πολιτικώς Ενάγουσα στην συγκεκριμένη δικογραφία.

2ον Ποια είναι η καθαρή αλήθεια τελικά, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει ήδη καταβάλει το πρόστιμο των 31,4 εκατομμυρίων ευρώ; Σε αντίθετη περίπτωση (αν δεν κατέβαλε το πρόστιμο λόγω σχετικής προσφυγής της στο Διοικητικό Εφετείο ή αν κατέβαλε μέρος αυτού) ζητούμε όπως καταθέσετε στη Βουλή των Ελλήνων την σχετική δικαστική απόφαση αναστολής καταβολής του προστίμου. Τέλος να ενημερώσετε τη Βουλή σε ποιες ακριβώς ενέργειες έχει προβεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τον έλεγχο εφαρμογής της απόφασής της από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία; Εάν τα εντεταλμένα πρόσωπα έχουν αμελήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, θα ζητήσει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες επιόρκων κρατικών λειτουργών της Επιτροπής Ανταγωνισμού που εξαιτίας τους ζημιώνεται το δημόσιο;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις