Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χρήσιμα συμπεράσματα για την εκγύμναση και την διατροφή στην Ημερίδα του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Χρήσιμα συμπεράσματα για την εκγύ...

Η εκδήλωση έγινε στην Αγορά Αργύρη την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες της 3ης Επιστημονικής Αθλητικής Ημερίδας με θέμα: "Άσκηση και Διατροφή: Ενεργός τρόπος ζωής" που διοργάνωσε το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών και της Επιτροπής Αθλητισμού.

Στην κατάμεστη αίθουσα "Αγορά Αργύρη", στην Αγ. Ανδρέου και Ζαίμη, στην Πάτρα την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016,  φοιτητές και φοιτήτριες, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, αθλητές και πολίτες των Πατρών, συμμετείχαν στην Ημερίδα ακούγοντας αλλά και ρωτώντας τους εισηγητές για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα άσκησης και διατροφής.

Ο Στέλιος Κουναλάκης ως προσκεκλημένος εισηγητής εργοφυσιολογίας, λέκτορας της στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων και επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου εργοφυσιολογίας Ε.Κ.Π.Α., παρουσίασε τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας για την προαγωγή της υγείας και ευρωστίας, δίνοντας έμφαση στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Η Κρίστελ Βουρνά ως πρωταθλήτρια κολύμβησης και διατροφολόγος, αναφέρθηκε στα οφέλη και το ρόλο της ισορροπημένης διατροφής. Παρουσίασε τις ομάδες τροφίμων, προτάσεις ημερήσιας διατροφής πριν και μετά την εκγύμναση, το ρόλο της ενυδάτωσης του οργανισμού και τη χρησιμότητα των συστατικών των τροφών.

Τέλος, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, ο Πολυχρόνης Μπουρδανιώτης, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, προπονητής πετοσφαίρισης και με κατεύθυνση στις Ευρωπαϊκές σπουδές ελεύθερου χρόνου, αναφέρθηκε σε θέματα σωματικής δραστηριότητας και καθημερινότητας, δίνοντας έμφαση σε περιορισμούς και προτάσεις στην άσκηση, σε όλο το ηλικιακό φάσμα (προσχολικές, σχολικές-εφηβικές, νεανικές ηλικίες, ενηλίκων, καθώς και σε άτομα τρίτης ηλικίας).

Το προεδρείο που απαρτιζόταν από τον αν. καθηγητή ιατρικής και πρόεδρο της επιτροπής αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολο Βανταράκη και από τον Άρη Αγγελόπουλο Ε.Ε.Π. φυσικής αγωγής, συντονιστή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και Ομοσπονδιακό προπονητή Πετοσφαίρισης, τόνισε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης τέτοιων ημερίδων που από τη μια μεριά επιμορφώνουν το γενικό πληθυσμό για βελτίωση της ποιότητας ζωής και από την άλλη συμβάλλουν στην ανάπτυξη της έρευνας στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

Τονίστηκε επίσης πως το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με τα μέλη ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής, και η Επιτροπή Αθλητισμού με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών, θα συνεχίζει να παρουσιάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα σύγχρονα επιστημονικά αθλητικά δεδομένα για την άσκηση και τον αθλητισμό

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις