Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υποδιοικητής 6ης ΥΠΕ: Απίθανο ο θάνατος της 41χρονης από την Ζάκυνθο να οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Υποδιοικητής 6ης ΥΠΕ: Απίθανο ο θάνατος ...

Τι μπορεί να προκάλεσε το θάνατό της

Βέβαιος ότι ο θάνατος της 41χρονης μητέρας δύο παιδιών η οποία κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μετά από εγχείρηση ρουτίνας στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου, δεν προέρχεται από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, εμφανίστηκε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Κωστακιώτης.

Όπως επισήμανε ο κ. Κωστακιώτης όλοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει μέχρι τώρα συντείνουν σε αυτό το συμπέρασμα, ωστόσο μέχρι να εξακριβωθεί τι ακριβώς προκάλεσε την θανατηφόρα τοξικότητα στην συγκεκριμένη γυναίκα καθώς και σε άλλους 4 ασθενείς (με πιο ήπια συμπτώματα) που χειρουργήθηκαν επίσης στην Ζάκυνθο θα χρειαστούν περίπου 10 με 15 ημέρες. Μέχρι τότε τα χειρουργεία θα παραμένει κλειστά και τα σοβαρά περιστατικά που θα χρίζουν άμεσης επέμβασης θα μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

«Διερευνούνται όλα τα αίτια, δεν έχει προκύψει από κανέναν έλεγχο, κι έχουν γίνει πολλοί μέχρι τώρα κι εμπεριστατωμένοι, η παρουσία ενδονοσοκομειακής λοίμωξης. Κάτι έχει γίνει πάντως κατά τη διάρκεια της επέμβασης και αυτό διερευνάται. Ψάχνουμε να βρούμε τι προκάλεσε αυτή την τοξικότητα, η οποία προκάλεσε τον θάνατο της συγκεκριμένης γυναίκας.

Όταν θα έχουμε πιστοποιήσει το τι ακριβώς έχει συμβεί θα το ανακοινώσουμε, μέχρι τότε δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τα χειρουργεία του νοσοκομείου, συνεπώς υπάρχει μια αναστολή των χειρουργείων. Όσον αφορά την υπόλοιπη λειτουργία του νοσοκομείου δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα», υπογράμμισε ο κ. Κωστακιώτης.

Μάλιστα όπως εξήγησε όλα τα περιστατικά που καταγράφθηκαν έχουν να κάνουν με επιπλοκή που παρουσιάστηκε μετά από το χειρουργείο και μάλιστα με ολική νάρκωση. Προφανώς λοιπόν κάπου εκεί, δηλαδή από την ώρα που ξεκινάει η διαδικασία της νάρκωσης μέχρι τη διαδικασία που τελειώνει η επέμβαση παρουσιάστηκε η τοξικότητα.

«Υπάρχουν διάφορες σκέψεις αυτή την στιγμή και διερευνούνται. Δεν υπάρχει ενδονοσοκομειακή λοίμωξη αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι κάτι που να έχει σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά… αν είναι κάτι που χορηγήθηκε μέσω της αναπνευστικής οδού ή μέσω της ενδοφλέβιας, αν είναι κάτι που έχει σχέση με τα αέρια της αναισθησίας, αν είναι κάποιο πρόβλημα που υπήρχε σε κάποιο φάρμακο ή οτιδήποτε άλλο. Έχουν όλα δεσμευτεί, έχουν καταγραφεί κι ελέγχονται.

Γίνεται πλήρης καταγραφή όπως έγινε και πλήρης έλεγχος κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της ασθενούς μέχρι που κατέληξε στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενδονοσοκομειακής λοίμωξης. Παρόμοιοι έλεγχοι γίνονται και στην ασθενή που νοσηλεύεται», εξήγησε ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις