Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΤΖΕΝΤΑ: ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ WEEKEND ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΑΤΖΕΝΤΑ: ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ WEEKEND Κ...

Ξεχωρίζουν The Best Comedy Week Festival και "Μικροαστοί"

«Κατηφορίζουμε» σιγά σιγά προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και τα πολιτιστικά δρώμενα ολοένα και αυξάνονται όπως και η διάθεση του κόσμου να βγει και να ψυχαγωγηθεί απολαμβάνοντας μία αξιόλογη θεατρική παράσταση, μία συναυλία ή ένα event.Στο κείμενο που ακολουθεί, επιλέξαμε όπως πάντα, ορισμένα απ' όσα συμβαίνουν αυτό το σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016 και από Δευτέρα στην Αχαική πρωτεύουσα και αξίζει να παρακολουθήσετε.

*Ξεκινώντας με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το Σάββατο 3/12 κάνει στις 21.00 πρεμιέρα στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» στην πλατεία Γεωργίου Α’ η πολυαναμενόμενη νέα θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Μικροαστοί» του Μαξίμ Γκόρκι σε προσαρμογή και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Κώστα Καζάκου με τον ίδιο να κρατά τον κεντρικό ρόλο του Μπεσσέμενοβ. Πλάι του ένας εκλεκτός θίασος με ονόματα όπως της Κοραλίας Καράντη, της Βίκυς Μαραγκάκη και του Αλμπέρτ Φάις. Στην παράσταση χρησιμοποιείται η μετάφραση του αξέχαστου Λυκούργου Καλλέργη. Την Κυριακή η παράσταση δίνεται στις 19.00.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΩΝ "ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ" ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ - ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΠΟΛΛΩΝΑ"

*Για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 στις 11 το πρωί ξεκινούν οι παραστάσεις του «Οδυσσεβάχ» για όλη την οικογένεια (ως γνωστόν τις καθημερινές τα πρωινά δίνονται παραστάσεις για τα σχολεία). Το αριστουργηματικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου έχει ανέβει από το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών σε σκηνοθεσία του Περικλή Βασιλόπουλου. Στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου «Απόλλων».

Διαβάστε επίσης:

Ο "ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ" ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ

*Το The Best Comedy Week Festival 2016 επιστρέφει δριμύτερο για 2η χρονιά και θα διαρκέσει έως τις 11/12. Το Σάββατο 3/12 στον Συνδετήρα στις 21.00 και την Κυριακή 4/12 στο Tag  θα παρουσιαστεί «Το Μάθημα» του Ιονέσκο με τους Βασίλη Βασιλάκη, Τίνα Τζάθα και Μαρίνα Νατιώτη. Στις 4/12 στο act στις 21.00 θα παιχθεί το “On the road” με τους Μιχάλη Μαθιουδάκη και Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και σειρά θα πάρει στο act στις 5 και 6/12 στις 21.30 το “Smiley” με τους Μίνω Θεοχάρη και Δημήτρη Μακαλιά.

Ακόμα στις 7/12 πάντα στο The Best Comedy Week Festival  ο Παναγιώτης Κούδας θα μας πει «Πόσο μόνος αυτός ο Μάκης…» στις 21.30 στο act και στις 6/12 στο Locale θα είναι παρόντες οι Improvatores με το «Δεν είμαι ο σκύλος μου».

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκίνημα το Σάββατο για το The Best Comedy Week - Παραστάσεις, stand-ups, συναυλίες και bar-theatre events στο απόλυτο φεστιβάλ γέλιου - Αναλυτικό πρόγραμμα

*Δύο ακόμα παραστάσεις προγραμματίστηκαν για την επιτυχημένη παραγωγή του θεάτρου Λιθογραφείον της Πάτρας, «Ρομέος κε Ιουλιέτα» του Μποστ, το Σάββατο 3/12 στις 21.30 και την Κυριακή 4/12/2016, στις 20.00. Η παράσταση έχει ανέβει σε σκηνοθεσία της Μαίρης Σιδηρά και έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Στο θέατρο Λιθογραφείον στην οδό Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων.

Η παράσταση «Ρομέος κε Ιουλιέτα», του Μποστ ανεβαίνει στην Πάτρα

*Με μία σπουδαία εκδήλωση ρίχνει την αυλαία του το 35ο Φεστιβάλ Πάτρας 2016 του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Τα σπουδαία Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας θα παρουσιάσουν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, τον «Καρυοθραύστη» σε μουσική του Τσαικόφσκι. Πρόκειται για μπαλέτο σε δύο πράξεις και τρείς σκηνές. Λιμπρέτο: Αλέξανδρος Δουμάς και Μάριους Πετιπά βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ε. Χόφμαν. Διασκευή, Χορογραφία, Σκηνοθεσία: Vyacheslav Gordeeev. Η παράσταση θα δοθεί στην Πάτρα, την Δευτέρα 5/12/2016 στις 20:00.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12 "ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ" ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ

*Το Σάββατο στις 18.00, ο μοναδικός Μάγος-Κλόουν Πήτερ Μπαμ θα είναι και πάλι στο Act, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου με ένα νέο πρόγραμμα, με τίτλο “Funny Magic Show 2: Ο Πήτερ Μπαμ και η Μηχανή του χρόνου».

*Στις Γραμμές Τέχνης, στην οδό Μαιζώνος 271, μετά την Παπαφλέσσα, αυτό το σαββατοκύριακο 3 και 4/12 ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του νέου έργου που ανέβασε με επιτυχία η ταλαντούχα ομάδα του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ», “Χωρίς Παπούτσια” σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μαρίζας Γεωργαλά. Στις 21.30.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ετοιμάζεται η νέα παράσταση του Ρεφενέ «Χωρίς Παπούτσια» - Στις 16 Νοεμβρίου 2016 η πρεμιέρα

*Οι «Μαχητές», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Ολυμπίας Οδού, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ετοίμασαν και παρουσιάζουν το χοροθέαμα με τίτλο «ΠούΝτο?». Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:30 στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι νέοι του συλλόγου συναντιούνται επί σκηνής με πολλά μικρά και μεγάλα παιδιά σε μια καλλιτεχνική σύμπραξη σκηνοθετημένη και χορογραφημένη από τη Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, η οποία έχει επιμεληθεί και την μουσική επένδυση.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Οι «Μαχητές» παρουσιάζουν το χοροθέαμα «Πούντο?»

*Στο Επίκεντρο+ στην οδό Αγ. Διονυσίου, παίζεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, το παιδικό έργο «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας & ο Κλεομένης» του Volker Ludwig σε μετάφραση και διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι, και σκηνοθεσία της Χρυσούλας Παπαδοπούλου.

*Επίσης στο Επίκεντρο+ στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2016, στις 21.15 θα παρουσιαστεί η παράσταση «Τι να σου πω Σουλτάνα μου», μία εξομολόγηση του Γιάννη Καλατζόπουλου, με τη συμμετοχή της Ηλιάνας Παρασκευοπούλου.

*Εορταστική θα είναι η ατμόσφαιρα αυτό το σαββατοκύριακο στο «Περί Σκιών" στην οδό Νόρμαν όπου ο Χρήστος Πατρινός θα παρουσιάσει την Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Άη-Βασίλη». Το Σάββατο 3/12 στις 18.00 και την Κυριακή 4/11 στις 12 το μεσημέρι και στις 18.00 το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Αυτά τα Χριστούγεννα, όλοι γιορτάζουν στο Μαγικό Χωριό!

*Στα εικαστικά, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών στην οδό Μαιζώνος, συνεχίζεται η εξαιρετική έκθεση με έργα τριών ξεχωριστών δημιουργών, των Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη. Μάλιστα την Δευτέρα 5/12 στις 19.00 θα υπάρξει ξενάγηση στα έργα της έκθεσης από τον Στέφανο Δασκαλάκη.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ- ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο "ΜΑΓΙΚΟΣ" ΠΟΡΤΡΕΤΙΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΡΡΗΣ, ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έκθεση με έργα των Δασκαλάκη, Μαδένη και Ρόρρη στη Δημοτική Πινακοθήκη

Εντυπωσιακή η έκθεση Μαδένη, Ρόρρη και Δασκαλάκη στην Πάτρα - Την επισκέπτονται και μαθητές σχολείων

*Το εικαστικό Φεστιβάλ Re-Culture4 της Art in Progress με πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές: τέχνη των ψυχικών ασθενών, ανώνυμη τέχνη, τέχνη από τη Βόρεια Κορέα, το γκράφιτι, το σεξ στην τέχνη, ψυχεδελική τέχνη και το ελλαδικό καλλιτεχνικό άντεργκραουντ, φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Ολοκληρώνεται στις 9 Δεκεμβρίου.

Οι εκθεσιακοί χώροι της φετινής διοργάνωσης και το ωράριο έχει ως εξής:

Σκαγιοπούλειο Κέντρο: 11:00-14:00 & 18:00-21:00 καθημερινά,
Αγορά Αργύρη: 10:00-14:00 & 18:00-21:00 καθημερινά,
Δημοτικά Λουτρά: 10:00-13:00 & 18:00-21:00 καθημερινά εκτός Κυριακής.

Διαβάστε ακόμα:

Τo thebest.gr στο 4ο Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας - RE-culture 4-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Σε μία εβδομάδα ρίχνει αυλαία το RE-culture 4 - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

*Από μουσικά live, η Χάρις Αλεξίου θα παρουσιάσει την μουσική παράσταση «Χειρόγραφο» σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Πάνθεον, στις 21.30, στις 7 & 8/12/2016.

Διαβάστε ακόμα:

Η Χάρις Αλεξίου με ένα μουσικό «Χειρόγραφο» στην Πάτρα για 2 μόνον παραστάσεις, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2016

*Οι Bad Movies θα εμφανιστούν live στο μπαρ Ghetto – Live Stage της οδού Ευμήλου πίσω από τη ΔΕΗ, το Σάββατο 3/12 στις 21.30.

*Στη «Γιάφκα» στο τέρμα Κανάρη κάτω από τα Ψηλαλώνια την Κυριακή 4/12, στις 21.00 θα εμφανιστούν οι Cyanna Mercury και οι Deadbeat Escapement ενώ στον ίδιο χώρο, την Τετάρτη 7/12 θα εμφανιστούν οι Godfathers και οι Blue Veil.

*Οι Boudoir Duet (το ένα μέλος είναι η Γιούλη Ασημακοπούλου) θα δώσουν ένα live στην Ποικίλη στοά μετά τις 19.00 την Κυριακή 4/12.

*H Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας την Δευτέρα 5/12 στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων, θα προβάλλει μία ταινία από την Ιορδανία, ένα ιδιαίτερο Αραβικό γουέστερν που έφτασε έως την υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής, το «Theeb, Ο Λύκος της ερήμου». Στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30.

Διαβάστε ακόμα:

Το υποψήφιο για Όσκαρ Αραβικό γουέστερν "Theeb -Ο λύκος της ερήμου", αυτή τη Δευτέρα από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

*Τέλος στο Πάνθεον της Γούναρη την Κυριακή στις 11.30 το πρωί και στις 17.30 το απόγευμα θα παιχθεί η παιδική θεατρική παράσταση «Τα τρία παραμύθια» από το θέατρο Δελφινάκι.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σκηνή από την παράσταση "Μικροαστοί" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Σκηνή από την παράσταση "Μικροαστοί...

Σκηνή από την παράσταση "Μικροαστοί" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture