Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Ανυπότακτη Πολιτεία για την 17η Νοέμβρη: "Η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή"

Η Ανυπότακτη Πολιτεία για την 17η Νοέμβρ...

Ανακοίνωση με αφορμή την αυριανή ημέρα

Στην ανακοίνωση της Ανυπότακτης Πολιτείας και του επικεφαλής της Χρήστου Πατούχα με αφορμή την αυριανή επετειακή ημέρα επισημαίνεται:

Η 17η του Νοέμβρη, ως αποκορύφωμα αντιδικτατορικών κινητοποιήσεων την εποχή της Χούντας τραυμάτισε θανάσιμα τη δικτατορία των συνταγματαρχών η οποία κατέρρευσε λίγους μήνες αργότερα. Το έργο της όμως ήταν ήδη καταστροφικό, τόσο σε επίπεδο οικονομικό για τη χώρα, όσο δε πολύ περισσότερο σε ιδεολογικό επίπεδο, αφήνοντας πίσω της φασιστικά σταγονίδια που σήμερα έχουν μετατραπεί σε πολύ επικίνδυνα ποτάμια για το λαό και τη νεολαία. Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής εμπνέεται από το έργο της Χούντας και τις μεθόδους της. Αποτελεί όπως και η Χούντα το μακρύ χέρι του συστήματος και επιτίθεται υπό τις εντολές του στα αγωνιζόμενα κομμάτια νεολαίας και εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Τα συνθήματα της εξέγερσης ακόμα ηχούν στα αφτιά των δημοκρατικών πολιτών του τόπου ως διεκδικήσεις οι οποίες μέχρι και σήμερα τίθενται υπό αμφισβήτηση. Σαράντα τρία χρόνια μετά, διαπιστώνουμε, ότι το μήνυμα του Νοέμβρη, μπόλιασε την συνείδηση του λαού μας με τους διαρκείς και αδικαίωτους στόχους της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής κυριαρχίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της ανάγκης για ανατροπές και λαϊκά δικαιώματα.

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

Γιατί το ψωμί ακόμη και σήμερα είναι διεκδίκηση, το 2016 όπου μια υποτιθέμενα «αριστερή» κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τη λαϊκή ιδιοκτησία προς όφελος των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου. Σε μια χώρα που μαστίζεται από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων του ΔΝΤ, από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας & του εθνικού πλούτου, από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις χρόνο με τον χρόνο. Σε μια χώρα που εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν κλείσει.  Σε αυτή την χώρα που χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο.

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

Γιατί ακόμη και σήμερα υπάρχει ολομέτωπη επίθεση στην Παιδεία , με την κυβέρνηση να συνεχίζει το έργο των προηγούμενων, που θέλουν το Πανεπιστήμιο να βγάζει απόφοιτους όλο με λιγότερα εργασιακά & επαγγελματικά δικαιώματα, πλήρως εναρμονισμένο με τις διατάξεις της Μπολόνια. Αμφισβητείται ακόμα και ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης, βάζοντας έτσι εμπόδια στις λαϊκές οικογένειες να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

Γιατί ακόμα και σήμερα η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι πρωτοφανής, σε εργασιακούς χώρους, σε διαδηλώσεις, στην κοινωνία συνολικά. Το σύνθημα ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ηχεί ως και σήμερα στους δρόμους της χώρας. Στις 15 του Νοέμβρη, δύο ημέρες πριν τον εορτασμό της εξέγερσης ενάντια στην αμερικανόφερτη χούντα, η κυβέρνηση προκλητικά επέλεξε να φιλοξενήσει τον πρόεδρο της Αμερικής.  Ο εκπρόσωπος του ιμπεριαλισμού είναι ανεπιθύμητος - και αυτό το έδειξαν οι ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας - ως υπεύθυνος για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κατά τη θητεία του. Η πολιτική του άλλωστε είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο στη Συρία που είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να ξεσπιτωθούν, να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να αναζητούσουν ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν.

Σήμερα, 43 χρόνια μετά, ο ίδιος λαός αγωνίζεται, η ίδια νεολαία γίνεται μπροστάρης των διεκδικήσεων. Η αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση και την κυρίαρχη αντίληψη είναι η ίδια με τότε: «Μειοψηφίες», «Περιθωριακοί» και «Θρασίμια» . Μήπως όμως δεν ήταν αυτοί που άλλαξαν και τότε τη ροή της Ιστορίας;  Έτσι και σήμερα, καλούμε την νεολαία να δώσει μαζικό παρών στις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται και φέτος από τους φοιτητικούς συλλόγους στο χώρο του Παραρτήματος, εκεί που έλαβαν χώρα οι κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας της Πάτρας. Σε ένα Παράρτημα το οποίο θα πρέπει να αναλάβει ο Δήμος της Πάτρας να επιδιορθώσει, ύστερα από συζήτηση με τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς ώστε να αποτελέσει και πάλι εκείνο το ζωντανό κέντρο αγώνα που ήταν κάποτε, όχι απλά ως ένα σημείο της Ιστορίας της πόλης αλλά ως το σύγχρονο κέντρο αγώνων στο σήμερα.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία θα καταθέσει στεφάνι στο Παράρτημα τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών της δικτατορίας την Πέμπτη στις 12.00. Συμμετέχουμε και δυναμώνουμε τη μεγάλη διαδήλωση στις 17 Νοεμβρίου στις 19.00. Καλούμε όλο το λαό της Πάτρας σε μια πορεία για την εκκίνηση νέων αγώνων, ελπίδας και διεκδίκησης ενός καλύτερου αύριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις