Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το αχαϊκό πρωινό μοχλός ανάδειξης του Νομού σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό

Το αχαϊκό πρωινό μοχλός ανάδειξης του Νο...

Εκδήλωση στο πλαίσιο του 19ου Forum Ανάπτυξης – Money Show Πάτρας

Η ιδιαίτερη σύνδεση της τοπικής Αχαϊκής γαστρονομίας με την προσέλκυση τουρισμού μέσα από το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου  Ελλάδος βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης «Ελληνικό Πρωινό της Αχαΐας» , που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του 19ου Forum Ανάπτυξης – Money Show Πάτρας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ένωση Ξενοδόχων Περιφέρειας Πατρών, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Το μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και υπεύθυνος του προγράμματος «Ελληνικό πρωινό» Γιώργος  Πήττας ανέλυσε τη φιλοσοφία του προγράμματος και διαπίστωσε ότι δυστυχώς πολλές φορές ντρεπόμαστε ή απαξιώνουμε τα φαγητά μας. Ανέφερε ότι το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του προορισμού για έναν ταξιδιώτη, καθώς πια έχουν διαφοροποιηθεί τα χαρακτηριστικά του τουρισμού.

Αρχικά οι ξενοδόχοι όπως είπε, δυσκολεύονταν να υιοθετήσουν στις επιχειρήσεις τους το ελληνικό πρωινό , ωστόσο πια το πρόγραμμα έχει πολλή καλή πορεία. «Με την ποιότητα βγαίνει κανείς κερδισμένος. Χτίζεις την ποιότητα, την προβάλεις και εν συνεχεία προσελκύεις κόσμο».
Αναφορά έγινε και στα προϊόντα και την κουζίνα της Αχαΐας.

Η σταφίδα είναι μεγαλύτερη υπερτροφή από άλλες όπως το γκότζι μπέρι και η Αχαΐα πρέπει να την αναδείξει είπε ο κ. Πήττας.

Η Σοφία Χριστοπούλου από την πλευρά της, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και συγγραφέας του βιβλίου «Αχαιών Γεύσεις», αφού θύμισε αγνά και γευστικά τοπικά εδέσματα, ξεχασμένα κάπως σήμερα,  επεσήμανε ότι «η κουζίνα  της περιοχής μας , αστική και λαϊκή, δεν έπαψε ποτέ να δανείζεται, να μιμείται, να εμπλουτίζεται, να αφομοιώνει και συνεπώς να μεταμορφώνεται. Αυτή την κουζίνα καλούμαστε να ενισχύσουμε και να ακολουθήσουμε. Γιατί αυτή η κουζίνα είναι η άυλη κληρονομιά μας».

O Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Περιφέρειας Πατρών Ηλίας Μεντζελόπουλος προέτρεψε «να εντάξουμε το αχαϊκό πρωινό στα ξενοδοχεία. «Οι ξένοι θέλουν ένα τοπικό έδεσμα».

Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας  ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προωθημένο στάδιο και πιθανότατα να έρθει προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε ένα περίπου μήνα, η  αγροδιατροφική σύμπραξη, η οποία αποτελεί έναν φορέα που δημιουργεί συνενώσεις μεταξύ παραγωγών, ξενοδόχων, μεταποιητών, για την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά