Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Δημητρίου στο Ίσωμα

Αχαΐα: Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου ...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η ιερά μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημήτριου στο Ίσωμα Αχαΐας.Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,"Όλοι οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και όσοι κατάγονται από εκεί και διαμένουν στην Πάτρα ή αλλού, ήλθαν στο χωριό τους, για να τιμήσουν και προσκυνήσουν τον προστάτη Άγιό τους.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε και εκήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Στην ακολουθία επίσης συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρών Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο εφημέριος του Βασιλικού π. Χρήστος Σιαμαντάς και ο εφημέριος του χωριού π. Αντώνιος Γιαχαλής, καθώς και οι Διάκονοι π. Σεραφείμ Αργυρόπουλος και Ανδρέας Θεοδωράτος. Έψαλαν οι ιεροψάλτες τού ναού κ. Στέφανος Σκαρπέλλος και Αθανάσιος Μανιάτης, πλαισιούμενοι από γνωστούς πρωτοψάλτες, μεταξύ των οποίων οι κ. Αριστείδης Μπουχάγιερ, Σπύρος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Καυκόπουλος κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στα πρότυπα που αναζητούν οι σύγχρονοι, σκληρά δοκιμαζόμενοι άνθρωποι στους Αγίους, και μάλιστα του διαμετρήματος του Αγίου Δημητρίου. Με απτά παραδείγματα τόνισε πώς συνδέονται οι πιστοί με τους προστάτες Αγίους τους μέσω της προσευχής και απάντησε σε ερωτήματα, όπως γιατί οι Άγιοι δεν ικανοποιούν όλα τα αιτήματα των προσευχομένων, λειτουργούντες με έναν παιδαγωγικό τρόπο. Ολοκλήρωσε το κήρυγμά του απευθύνοντας θερμές ευχές στους εορτάζοντες και σε όλους τους πιστούς. Στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κωστας Αποστολόπουλος, ο Αναπλ. Διευθυντής Περιφερ. Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιάννης Σουβαλιώτης και πλήθος κόσμου. Μετά το πέρας του Εσπερινού προσεφέρθη σε όλους το καθιερωμένο εκκλησιαστικό κέρασμα. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο νέος Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως - συγγραφέας και μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων "ο Σωτήρ" Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Τζανακάκης, συμπαραστατούμενος υπό τού εφημερίου του ναού π. Αντωνίου Γιαχαλή. Εν πληθούση εκκλησία ο π. Μάρκος εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από τον βίο και την όλη δράση τού Αγίου Δημητρίου. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κώστας Αποστολόπουλος και πλήθος κόσμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετ' αρτοκλασίας, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου στους δρόμους της ενορίας του Ισώματος προς ευλογίαν και ενίσχυση των πιστών. Εν συνεχεία, μετά την περιφορά και την απόλυση, τα παιδιά του χωριού και των σχολείων της περιοχής χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις