Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Oι μικρότεροι οδικοί άξονες που θ΄ανακουφίσουν τις πόλεις- Στο τέλος του χρόνου η μικρή περιμετρική της Πάτρας

Δυτ. Ελλάδα: Oι μικρότεροι οδικοί άξονες...

"Χαρτογράφηση" των έργων

Τα βλέμματα πέφτουν περισσότερο στους πέντε μεγάλους αυτοκινητόδρομους οι οποίοι πρέπει να παραδοθούν τον Μάρτιο του 2017 και σε ότι αφορά στη Δυτική Ελλάδα Ολυμπία και Ιόνια Οδός συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος μαζί με την Πατρών-Πύργου που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το στάδιο της δημοπράτησης όλων των κομματιών της Εθνικής καρμανιόλας.

Ωστόσο εξελίσσονται στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα οδικά έργα εξίσου σημαντικά, που θ΄ανακουφίσουν τις πόλεις από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Για την Πάτρα αυτή είναι η μικρή Περιμετρική της Πάτρας, που επίσης έχει περάσει σαράντα κύματα και η ολοκλήρωσή της, όπως έχει γράψει το thebest.gr τοποθετείται στο τέλος του χρόνου.

Στο τέλος του χρόνου η ολοκλήρωση της μίνι περιμετρικής ... - Thebest.gr

Πάτρα: "Βόλτα" στη Μίνι Περιμετρική λίγους μήνες πριν ... - Thebest.gr

Σύμφωνα με τη "Χαρτογράφηση" αυτών των οδικών έργων από το ypodomes.com έχουμε σε εξέλιξη τα εξής:

Περιμετρικός Κατερίνης:Είναι το έργο που ολοκληρώνει τον Περιμετρικό Κατερίνης. Έχει 10,3χλμ μήκος και περιλαμβάνει 5 ισόπεδους κόμβους. Το κόστος του φτάνει τα 56,5εκ.ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η Κ/Ξ Πετρής-Αναστηλωτική με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017. Ο δρόμός αυτός συνδέεται με τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Μικρή Περιμετρική Πάτρας: Είναι έργο 21,9εκ.ευρώ που ολοκληρώνει την ¨μικρή" Περιμετρική της πόλης. Ξεκίνησε το 2014 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Ανάδοχος του έργου είναι η Εργοδυναμική Πατρών. Ο δρόμος είναι σε επαφή με την Ολυμπία Οδό.

Λαμία-Καρπενήσι, τμήμα Καστρί-Μακρακώμη. Είναι έργο 30,6εκ.ευρώ και είναι ένα μέρος του άξονα που όμως δεν τον ολοκληρώνει καθώς χρειάζεται και επόμενη εργολαβία σε άλλα τμήματα. Ανάδοχος του έργου είναι η Κ.Ρούτσης. Η ολοκλήρωση του δρόμου προβλέπεται το 2017. Ο δρόμος συνδέεται με τον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και τον Αυτοκινητόδρομο Ε65.

Θέρμη-Γαλάτιστα: Το οδικό τμήμα Θέρμη-Γαλάτιστα αποτελεί μέρος της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκη-Πολύγυρος. Το έργο, κόστους 36 εκ. ευρώ κατασκευάζεται από την ΚΞ Τρικάτ-Τομή και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017, ωστόσο θα χρειαστεί και νέα εργολαβία. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει αναβάθμιση 20χλμ δρόμου.

Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος: Είναι τμήμα του κάθετου άξονα της Ιόνιας Οδού που φτάνει μέχρι τον Αστακό. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι 6χλμ. ξεκίνησε το 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Ανάδοχος είναι η Εργοδυναμική Πατρών. Το κόστος είναι 24,5εκ.ευρώ και φυσικά συνδέεται με την Ιόνια Οδό.

Πατρίδα-Νάουσα: Είναι τμήμα του άξονα Βέροια-Νάουσα-Σκύδρα. Είναι ένα επεισοδιακό έργο που έχει ιστορία πολλών ετών. Το κόστος του είναι 31,5, κατασκευάζεται από την ΤΟΜΗ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017. Αυτό το τμήμα έχει μήκος 7,7χλμ ενώ ο άξονας είναι κόντα στην Εγνατία Οδό.

Φωκιανός-Κυπαρρίσι: Είναι τμήμα του άξονα Μύλοι-Άστρος-Κυπαρίσσι. Το έργο έχει μήκος 20χλμ, κόστος 18,5εκ.ευρώ και κατασκευάζεται από την ΣΧΣ ΑΤΕΕ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017.

Αγρίνιο-Άγιος Βλάσης: Είναι τμήμα του άξονα Αγρίνιο-Καρπενήσι (ουσιαστικά μία περιμετρική του Αγρινίου). Έχει μήκος 7χλμ, κόστος 24εκ.ευρώ και το κατασκευάζει η ΙΝΤΕΡΚΑΤ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2018. Ο δρόμος είναι κοντά στην Ιόνια Οδό.

Μουδανιά-Ποτίδαια: Είναι τμήμα του κάθετου άξονα Θεσσαλονίκη-Κασσανδρεία. Το έργο έχει μήκος 4,2χλμ, κόστος 25εκ.ευρώ και το ολοκληρώνει η ΤΟΜΗ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017. Ο δρόμος είναι σε επαφή με την Περιφερειακή Θεσσαλονίκης.

Εκτός από αυτά τα έργα υπάρχουν αρκετά ακόμα σημαντικά οδικά έργα που εκτελούνται και είναι σε προχωρημένη κατασκευή όπως τα 2 οδικά έργα στον άξονα Θεσσαλονίκη-Κιλκίς, η ολοκλήρωση του Περιφερειακού Βόλου, η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Κομοτηνή-Σύνορα, η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Καλλονή-Σίγρι, η Παράκαμψη Αρναίας, το οδικό τμήμα Δρυόπη-Γαλατάς. κ.α.

 

 

Πάτρα: Νέες ελπίδες και χρονοδιάγραμμα για τη Μίνι ... - Thebest.gr

Πότε παραδίδονται Μίνι Περιμετρική Πατρών και Κανακάρη - Thebest.gr

Πάτρα: Το thebest.gr μπήκε στην υπό κατασκευή Μίνι Περιμετρική - Τα ...

Πάτρα: Αρχίζουν πάλι οι εργασίες στη μίνι περιμετρική ... - Thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις