Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τηλεθερμαινόμενο πλέον, το δημοτικό κολυμβητήριο της Σύρου

Τηλεθερμαινόμενο πλέον, το δημοτικό κολυ...

Σύγχρονες προδιαγραφές

Νέες δυνατότητες και χρήσεις παρέχει πλέον στους πολίτες και σε ολόκληρη τη Σύρο, η ολοκλήρωση των εργασιών τηλεθέρμανσης του κολυμβητηρίου, μέσω της απορριπτόμενης θερμότητας από την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί. «Πρόκειται για ένα έργο πνοής με σύγχρονες προδιαγραφές βάσει της πράσινης τεχνολογίας, που θα επιτρέψει τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για τουλάχιστον δέκα μήνες το χρόνο», επισημαίνει στο ΑΠΕ_ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, σημειώνοντας ότι «αλλάζει τα δεδομένα, καθώς παρέχει νέες δυνατότητες χρήσης του κολυμβητηρίου από τα παιδιά, τους νέους και τους αθλητές, ενώ μας δίνει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού».

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, προσθέτει ο κ Μαραγκός, ότι υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα στις γηρασμένες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας και, «με πλήρη συναίσθηση ευθύνης, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής τους. Δεδομένης, της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και του δραματικού περιορισμού των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, αναζητά διαρκώς τρόπους αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του, ιεραρχώντας τις ανάγκες τους και επιδιώκοντας την ωρίμανση των αναγκαίων έργων (μελέτες, αδειοδοτήσεις), προκειμένου, αφενός να εξασφαλίσει κατάλληλες και ασφαλείς εγκαταστάσεις για παιδιά και αθλητές και αφετέρου να προάγει το αθλητικό πνεύμα».

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σύστημα θερμαίνει το νερό χρήσης του κολυμβητηρίου καθώς και το κτίριο, εφόσον απαιτηθεί, ενώ ατο σύντομο διάστημα που θα παραμένει ανενεργό, θα πραγματοποιούνται οι εργασίες συντήρησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις