Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λιμάνι Κατακόλου: Δεν πωλείται... μόνο αξιοποιείται!

Λιμάνι Κατακόλου: Δεν πωλείται... μόνο α...

Ηλεία

Θετικός είναι ο απολογισμός της χθεσινής παρουσίας του πρόεδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου, Στέργιου Πιτσιόρλα στον Πύργο ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με θέμα τη βελτίωση της λειτουργίας του λιμανιού στο Κατάκολο. Αφενός γιατί ξεκαθάρισε, μετά και τις πιέσεις που δέχθηκε και από τους τοπικούς φορείς, ότι δεν είναι στις προθέσεις του Ταμείου η άμεση ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, και αφετέρου γιατί στο πρόσωπο του το λιμάνι Κατακόλου βρήκε ένα νέο ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια ανάπτυξής του.

Πιο συγκεκριμένα στην τοποθέτηση που έκανε κλείνοντας την ευρεία σύσκεψη ο κ. Πιτσιόρλαςδεσμεύθηκε ότι το λιμάνι Κατακόλου θα αποδεσμευτεί από άμεσο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις όλων των παρισταμένων που τόνισαν ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί με αποκορύφωμα την ξεκάθαρη δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα ότι «Το λιμάνι δεν παραχωρείται, μόνο αξιοποιείται».

Παράλληλα ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι για την αντιμετώπιση της τραγικής έλλειψης προσωπικού, απαιτείται αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου, και στήριξη των αιτημάτων της Διοίκησης του στο κέντρα των αποφάσεων, ενώ δήλωσε ότι θα είναι αρωγός και στην ένταξη του λιμανιού σε ευρωπαϊκά προγράμματα…

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, οι βουλευτές Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες, Παναγιώτης Μπράμος και Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι δήμαρχοι, Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής και Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδας Βαρουξής, οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος και Αντώνης Καράμπελας, εκπρόσωποι συλλόγων καθώς και άλλοι φορείς της ευρύτερης περιοχής.

 

Επιφυλακτικοί οι φορείς

 

Στην τοποθέτησή του, τόσο ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδας Βαρουξής, όσο και ο βουλευτής, Κώστας Τζαβάρας, εξέφρασαν την επιφύλαξή τους, για την παρουσία του ΤΑΙΠΕΔ, στον Νομό, ζητώντας ο κ. Πιτσιόρλας να ξεκαθαρίσει τον λόγο της επίσκεψής του στην περιοχή.

 

«Θα θέλαμε να ακούσουμε τι μπορείτε να δώσετε εσείς για την ανάπτυξη του λιμένα Κατακόλου και αν αυτή η συνάντηση σημαίνει υπαγωγή της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου σε συγκεκριμένο φορέα», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Λεωνίδας Βαρουξής στην τοποθέτησή του.

«Και μόνο το γεγονός ότι βρίσκεστε εδώ με καθιστά επιφυλακτικό. Αν ήλθατε με δώρα σας καλοδεχόμαστε, αν ήλθατε να ακούσετε απόψεις για να μετατοπίσετε το λιμάνι δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής, Κώστας Τζαβάρας.

 

Επίσης ο βουλευτής, Γιάννης Κουτσούκος, επεσήμανε μεταξύ των άλλων ότι: «Αυτό που είστε υποχρεωμένος να ετοιμάσετε ως μελέτη αξιοποίησης να μην αφήσει απ’ έξω την τοπική κοινωνία. Θα συμβάλλουμε αν ο σχεδιασμός ανάπτυξης του Λιμένα είναι για το καλό της κοινωνίας».

 

Η Περιφέρεια με έργα ανάπτυξης

 

Κανείς από τους φορείς που συμμετείχαν στην χθεσινή σύσκεψη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της συνεργασίας με το ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο, εκείνο που επισημάνθηκε είναι η συνεργασία αυτή, να επιφέρει πραγματικά και ουσιαστικά έργα ανάπτυξης, χωρίς όμως να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς του Λιμανιού. Μάλιστα προς τούτο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, παρουσίασε τα έργα που έχουν ήδη γίνει και που πρόκειται να γίνουν στην πορεία, για την τουριστική αναβάθμιση του λιμανιού. Από την πλευρά του, στο ίδιο στάθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

 

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη επενδύσει στο Κατάκολο ένα μεγάλο ποσό για τα λιμενικά έργα και υπάρχουν και έργα που σχεδιάζουμε εκεί για την καλύτερη αξιοποίηση του Κατακόλου και την καλύτερη λειτουργία του, την ελκυστικότητα του, ως τόπου προορισμού επισκεπτών. Έχουμε σχεδόν 1 εκατομμύριο επισκέπτες αυτή τη στιγμή και μας ενδιαφέρει η περαιτέρω ανάπτυξη του. Η κρουαζιέρα είναι ένας αναπτυξιακός πόλος για την Ηλεία σε σχέση με την Ολυμπία και άλλους προορισμούς που ετοιμάζουμε και φιλοδοξούμε μέσα από το πρόγραμμα μας να υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα. Αυτό δεν αλλάζει την οπτική μας. Είμαστε εδώ και θέλουμε να περιφρουρήσουμε την οικονομία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την κρουαζιέρα και νομίζω ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το Κατάκολο μέχρι και σήμερα μπορεί να αποτελεί εγγύηση ότι είμαστε εδώ και μέσα από συνεργασίες αυτό που θέλουμε είναι η ανάπτυξη αυτού του λιμανιού και αυτό κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες της Ηλείας», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος.

 

Δεν απασχολεί η παραχώρηση

 

Στην δική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, σημείωσε πως δεν απασχολεί το Ταμείο, αυτή τη στιγμή τουλάχιστο, η παραχώρησή του, όσο η ανάπτυξη και αναβάθμισή του στο πλαίσιο της ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης και της κρουαζιέρας γενικότερα. Άλλωστε, ξεκαθάρισε, πως το ΤΑΙΠΕΔ, ρίχνει το βάρος του στα λιμάνια κρουαζιέρας και για τον λόγο αυτό, θέλει να συνεργασθεί στο κομμάτι αυτό.

 

«Το ΤΑΙΠΕΔ έχει τα δικαιώματα για την παραχώρηση του τουριστικού λιμένα στο Κατάκολο. Δεν μιλάμε αυτή τη στιγμή για κάποιου είδους παραχώρηση όμως συζητάμε να δούμε πως μπορεί το λιμάνι αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την κρουαζιέρα της χώρας να αναπτυχθεί και να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν και που όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για αυτό. Είμαι εδώ για να ενημερωθώ για τα ζητήματα του λιμανιού, να συνεργαστώ με την Περιφέρεια, τον δήμο και το Λιμενικό Ταμείο για να μπορέσουμε και εμείς να βοηθήσουμε να υπάρξει μία προοπτική σοβαρής ανάπτυξης. Αυτή τη στιγμή δεν μας απασχολεί το κομμάτι παραχώρησης του», επεσήμανε ο κ. Πιτσιόρλας.

 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις