Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

6η ΥΠΕ: Κανένα πρόβλημα με τις καθαρίστριες στα Νοσοκομεία της Πάτρας- "Δεν χάνεται η δωρεά του ακτινοθεραπευτικού στο ΠΓΝΠ"

6η ΥΠΕ: Κανένα πρόβλημα με τις καθαρίστρ...

Διαβεβαιώσεις από τους φορείς της υγείας

Δεν υπάρχει, στην παρούσα φάση, κανένα πρόβλημα με τις 40 καθαρίστριες του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας που εργάζονται κανονικά εδώ και περίπου ένα μήνα με ατομικές συμβάσεις, από την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα κώλυμα δεν προκύπτει ούτε για την διαδικασία πρόσληψης των καθαριστριών που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Αυτά ξεκαθαρίζει με δηλώσεις του ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος επίσης τονίζει ότι προχωρούν κανονικά και οι προσλήψεις των δύο τεχνολόγων που απαιτούνται για την λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος που δωρίζει το ΠΓΝΠ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος για το θέμα των καθαριστριών ο κ. Γιαννόπουλος το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέτασε δύο συγκεκριμένες αιτήσεις για ασφαλιστικά μέτρα, που δεν αφορούσε το σύνολο των προκηρύξεων, ούτε τις καθαρίστριες που έχουν ήδη προσληφθεί με ατομικές συμβάσεις. Η απόφαση αφορούσε συγκεκριμένα το Νοσοκομείο της Καλαμάτα και τις καθαρίστριες του Υπουργείου Υγείας.

«Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις παγώνει η διαδικασία προκήρυξης για τις προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις. Για το Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας που μας ενδιαφέρει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι καθαρίστριες έχουν προσληφθεί και δουλεύουν κανονικά εδώ και περίπου ένα μήνα και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Στο δε ΠΓΝΠ δεν έχουν γίνει ασφαλιστικά μέτρα για την προκήρυξη της κάλυψης θέσεων καθαριστών. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τώρα εκκρεμεί η εξέταση των φακέλων προκειμένου να γίνει η μοριοδότηση. Προχωράει κανονικά η διαδικασία, δεν υπάρχει αυτή στην στιγμή κανένα κώλυμα», τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο κ. Γιαννόπουλος.

Για το πώς θα εξελιχθεί υπόθεση στο ΣτΕ ο Διοικητής της 6η ΥΠΕ συμπλήρωσε:  «Το ζήτημα θα συζητηθεί επί της ουσίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας αργότερα. Από εκεί και πέρα θα δούμε το σκεπτικό της απόφασης που πάρθηκε χθες, δεν έχει καθαρογραφεί προκειμένου και το Υπουργείο Υγείας να δει πως θα διαμορφώσει τη στάση του όταν έρθει η ώρα να συζητηθεί το θέμα επί της ουσίας.»

Στο μεταξύ αμετάκλητη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, αποτελεί η απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και η προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αναφέρει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στις Ατομικές Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου, για την καθαριότητα των νοσοκομείων.

Σημειώνει επίσης, ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει, εντός του Αυγούστου, νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα κατοχυρώνει αυτή την πολιτική επιλογή, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξοικονόμησης πόρων, προστασίας των εργαζομένων και προάσπισης της δημόσιας υγείας.

ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΓΝΠ

Αναφορικά τώρα με τη δωρέα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενός σύγχρονου ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος στο ΠΓΝΠ ο κ. Γιαννόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ότι αυτή η δωρεά θα χαθεί.

«Για να ολοκληρωθεί, είχε βάλει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κάποιες προϋποθέσεις όπως η πρόσληψη τεχνολόγων. Αυτό έχει ήδη προχωρήσει. Έχουν ήδη προσληφθεί με ονοματεπώνυμα, εκείνο που εκκρεμεί, για τους δύο επιπλέον τεχνολόγους που χρειαζόταν το ακτινοθεραπευτικό τμήμα προκειμένου να λειτουργήσει το καινούργιο μηχάνημα, είναι η έγκριση της δαπάνης.

Είναι ένα τυπικό θέμα, δεν υπάρχει επί της ουσίας τίποτα, και αφορά την έγκριση από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου για να βγει το Φύλλο Εφημερίδα Κυβερνήσεως διορισμού τους. Για να βγει το ΦΕΚ προηγείται η έγκριση της δαπάνης από την Υ.Δ.Ε. . Εκεί βρίσκεται το θέμα, δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνο να μην λειτουργήσει το μηχάνημα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», σημείωσε ο Διοικητής της 6η ΥΠΕ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις