Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» λόγω κατάληψης από τους εργαζόμενους

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Υπηρεσιακού ...

Διαμαρτυρήθηκαν για την μη σύννομη σύνθεση και συγκρότηση του Συμβουλίου

Αναβλήθηκε η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, μετά την σχετική παράσταση διαμαρτυρίας – κατάληψη που πραγματοποίησαν στον χώρο της συνεδρίασης, τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Ιπποκράτης». Επρόκειτο για παράσταση διαμαρτυρίας-κατάληψη που είχε να κάνει με την μη σύννομη σύνθεση και συγκρότηση του συγκεκριμένου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων.

Η προαναφερόμενη παράσταση-κατάληψη που συνετέλεσε στην αναβολή της συνεδρίασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ του Σωματείου στη σχετική σύσκεψη που προηγήθηκε στο Σωματείο και αφού εξαντλήθηκαν, όπως τονίζεται, όλα τα περιθώρια των σχετικών παρεμβάσεών, δεδομένου ότι η προαναφερόμενη μη σύννομη σύνθεση του Υπηρεσιακού συμβουλίου είχε επισημανθεί πολλές φορές από την πλευρά των εργαζομένων του σωματείου:

-          Τόσο με την υπ΄ αριθ. 137/21.6.16 επιστολή  προς το Υπουργείο Υγείας, την 6η Υ.Πε και την Διοίκηση.

-          Όσο και με την υπ΄ αριθ. 165/20.7.16 επιστολή προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου, επιστολή του Προέδρου του Σωματείου και Εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου.

-          Αλλά και προφορικά μέσω του εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου στις Συνεδριάσεις  της Διοίκησης.

Παρ΄ όλα αυτά  οι Διοικούντες, αντί να συμβουλευτούν ως όφειλαν τον Νομικό Σύμβουλο του Νοσοκομείου για τις επισημάνσεις μας, προχώρησαν στον προσδιορισμό της συνεδρίασης  αυτού του μη σύννομου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, θέτοντας έτσι υπό αμφισβήτηση τις όποιες αποφάσεις του.

Αφού λοιπόν οι Διοικούντες δεν ευαισθητοποιήθηκαν από τις καλοπροαίρετες επισημάνσεις μας, ή αν το θέλετε δεν έλαβαν υπ΄ όψιν τους ως όφειλαν τις καταγγελίες μας, αναγκαστήκαμε χθες το πρωί για την διασφάλιση πάνω απ΄ όλα της νομιμότητας των αποφάσεων που θα έπαιρνε αυτό το όργανο, κάτι που θα έπρεπε να ήταν βασική επιδίωξη των Διοικούντων να προχωρήσουμε στην προαναφερόμενη σύσκεψη των μελών του Δ.Σ του Σωματείου μας, στο Σωματείο, όπου αποφασίσαμε την προαναφερόμενη παράστασή μας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση/δελτίο Τύπου του Σωματείου εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης».

Μια παράσταση – παρέμβαση, που αξίζει να επισημάνουμε, πρώτα στην Διοίκηση, δίνοντας της έτσι ακόμη μια ευκαιρία να επαναπροσδιοριστεί στην νομιμότητα  και στη συνέχεια εάν και εφ΄ όσον η Διοίκηση συνέχιζε την ίδια αρνητική στάση τότε να προχωρούσαμε στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ  στο χώρο συνεδρίασης του Υπηρεσιακού.

Δυστυχώς στην προαναφερόμενη Συνάντησή μας, που παρ΄ ότι έγινε με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου που βρισκόταν στο χώρο της Διοίκησης, δεδομένου ότι χθες δημοσιεύθηκε και επίσημα ο σχετικός διορισμός του, δεν βρήκαμε κάτι το διαφορετικό κάτι σημαντικό και πειστικό, κάτι συγκεκριμένο που να αποδείκνυε την νομιμότητα της σύνθεσης και συγκρότησης του συγκεκριμένου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε στην προαναφερόμενη κατάληψη  και κατ΄ επέκταση αναβολή της συνεδρίασης αυτού του μη σύννομου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, συνεχίζει η ανακοίνωση του σωματείου «Ο Ιπποκράτης».

Τέλος τονίζεται ότι  «δεν ξέρουμε αν αυτές οι πρακτικές, που ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας, όπως είναι και η περίπτωση της ανάθεσης των παράλληλων καθηκόντων σε Εργαζόμενους (ακόμη μια παράνομη πράξη), είναι στα πλαίσια σχετικής κυβερνητικής κατεύθυνσης, ή της ανικανότητας, ή ακόμη και της συνειδητής επιλογής , όπως και να έχει πάντως δεν είναι δυνατόν να τις αποδεχθούμε, γι΄ αυτό τον λόγο επιμένουμε και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΣΝΑΦΟΡΑ της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ και στις δύο προαναφερόμενες παράνομες πράξεις.

*Την ανακοίνωση υπογράφει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» Κώστας Πετρόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις