Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:Kι άλλοι απλήρωτοι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ-Εννέα μήνες χωρίς ευρώ στον Ξενώνα Γυναικών

Πάτρα:Kι άλλοι απλήρωτοι εργαζόμενοι μέσ...

Μετά το δριμύ κατηγορώ του δημ. συμβούλου Α. Νικολάου

Απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Νομικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας Διονύσης Πλέσσας, για τη Δομή του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και την καταγγελία από την πλευρά της παράταξης ''Νέα Πόλη' και πιο συγκεκριμένα του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Νικολάου, ότι οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Με αφορμή την επιστολή του δημοτικού συμβούλου της παράταξης ''Νέα Πόλη'' Ανδρέα Νικολάου, ο οποίος για άλλη μια φορά ''ανακάλυψε την Αμερική'' (τώρα την απλήρωτη εργασία μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ), οφείλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και τους Δημότες μας ότι:

Ο κ. Νικολάου ορθά αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στην υπόψη Δομή είναι απλήρωτοι επί εννέα μήνες.

Και βέβαια δεν είναι απλήρωτοι μόνο οι εργαζόμενοι της υπόψη Δομής η οποία χρηματοδοτείτο από πράξη ένταξης του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Σήμερα στο Δήμο μας εργάζονται μέσω προγραμμάτων 158 εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Άρα οι θέσεις εργασίας αυτές θα έπρεπε να ήταν μόνιμες, να μην εξαρτώνται από προγράμματα και έτσι να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία βασικών Υπηρεσιών για τους Δημότες καθώς και η απρόσκοπτη επίσης αμοιβή του Προσωπικού.

Απλήρωτη εργασία, κακοπληρωμένη και ετεροχρονισμένη αμοιβή υπάρχει σε σειρά εργαζόμενων μας μέσω των προγραμμάτων αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στη συγκεκριμένη Δομή, όπως απλήρωτοι επί 8 μήνες μέχρι χτες ήταν οι εργαζόμενοι στη δράση ''Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας'', όπως απλήρωτες οι εργαζόμενες επί εννέα μήνες στη δράση ''Γραφεία Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών'' σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που έχει λήξει το πρόγραμμα, δεν ανανεώνεται και είναι στον αέρα η Δομή και η συνέχεια της εργασίας των, ενώ επίσης ετεροχρονισμένες επί μήνες έρχονται οι πιστώσεις για την αμοιβή των εργαζόμενων μας με πρόγραμμα στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Είναι εκρηκτικό το τοπίο με την αμοιβή του Προσωπικού και τη λειτουργία των Δομών μέσω προγραμμάτων.

Όλα αυτά έχουν ένα κοινό παρανομαστή. ΕΣΠΑ λέγεται ο παρανομαστής κύριε Νικολάου.

Και τα προγράμματα αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν συγκεκριμένες στοχεύσεις που αφορούν και το χτύπημα της μόνιμης δουλειάς με δικαιώματα.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία Θεοποιείτε.

Γι αυτό είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον σας για το Προσωπικό.

Μόλις στις 4 Ιουλίου 2016 πιστώθηκε ο λογαριασμός του Δήμου σύμφωνα με το σχετικό παραστατικό για την πρώτη δόση χρηματοδότησης της πράξης για τη Δομή του Ξενώνα που εντάξαμε στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, από την οποία θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι καθώς και λειτουργικές δαπάνες.

Πότε δηλαδή; Οκτώ και πλέον μήνες από τη λήξη της προηγούμενης ένταξης (30/11/2015).

Η πληρωμή όμως προϋποθέτει μετά την καταβολή της δόσης, τον έλεγχο και θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής από τις Υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στις οποίες άμεσα έχουν αποσταλεί.

Έχουμε τονίσει και άλλη φορά όπως η πείρα έχει επιβεβαιώσει, ότι Δομές εξαρτώμενες από προγράμματα σημαίνει ομηρία Υπηρεσιών και Προσωπικού που στην περίπτωση της μη συνέχισης των παύει η λειτουργία των δομών και η δουλειά των εργαζόμενων, ενώ στην περίπτωση συνέχισης και μετάβασης από τη μια διαχειριστική περίοδο στην άλλη (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση)  σημαίνει απλήρωτη και ετεροχρονισμένη πέραν της κακοπληρωμένης εργασίας.

Ο κ. Νικολάου μέσα από την επιστολή του υποβάλλει και την προκλητική ερώτηση για το ''πού κατευθύνθηκαν οι πόροι του ΕΣΠΑ που προορίζονταν για το Προσωπικό'' όταν η πρώτη δόση πιστώθηκε στο Δήμο στις 4 Ιουλίου, δηλαδή μόλις 17 ημέρες πριν την επιστολή του, αναμένοντας τον έλεγχο και θεώρηση των ενταλμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να πληρωθούν μέσω αυτής οι εργαζόμενοι.

Εκ του ιδίου κόμματος έργα και ημέρες με το φαγοπότι χρημάτων ΕΣΠΑ από μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους ημετέρους στο κόμμα του κρίνει τα αλλότρια ο κ. Νικολάου.

Εκεί στην τράπεζα της Ελλάδος βρίσκονται τα χρήματα της πρώτης δόσης κ. Νικολάου για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τους οποίους η Δημοτική Αρχή μέσα σε εχθρικό τοπίο και παράλληλα με χρονοκαθυστερήσεις και πολυπλοκότητα διαδικασιών στη μετάβαση από τη μία διαχειριστική περίοδο στη άλλη, κάνει ότι περνάει και δεν περνάει από το χέρι της για τη γρηγορότερη πληρωμή των εργαζόμενων μας.

Η Δημοτική Αρχή έχοντας πάντα υπόψη της ως κριτήριο τα συμφέροντα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, δεν παίζει με τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Τα διεκδικεί και μέσα στην ισχύουσα πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και το λαό, διότι από αυτούς προέρχονται μέσα από την εκμετάλλευση και τις ληστρικές επιδρομές λεηλασίας του όποιου εισοδήματος τους.

Πάει πολύ ο κ. Νικολάου με κροκοδείλια δάκρυα να ενδιαφέρεται δήθεν για το Προσωπικό, εγκαλώντας τη Δημοτική Αρχή.

Θα πρέπει να απολογηθεί στους ίδιους τους εργαζόμενους για το πολιτικό σύστημα που υπηρετεί δια μέσου των αστικών κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, που πλην ΚΚΕ στηρίζουν την εκμετάλλευση τους, φέρνοντας στρατιές ανέργων και στην καλλίτερη περίπτωση της ύπαρξης εργασίας, τους θέλουν ομήρους, με απλήρωτη ετεροχρονισμένη και κακοπληρωμένη εργασία, όπως είναι οι εργαζόμενοι μας στην υπόψη δομή, οι οποίοι οι ίδιοι κρατούν τη λειτουργία της προσφέροντας μεγαλείο έργου σε συνανθρώπους μας με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, παραμένοντας απλήρωτοι επί εννέα μήνες, όπως και υπόλοιποι εργαζόμενοι στις δομές που αναφέραμε.

Αυτή η πολιτική που στο επίκεντρο της έχει τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου και όχι των λαών, είναι υπεύθυνη και υπόλογη για τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα.

Γι αυτό η Δημοτική Αρχή διεκδικεί οι εργαζόμενοι να προσφέρουν έργο σε μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με αξιοπρεπείς αποδοχές και η λειτουργία των Δομών να είναι υπόθεση του κράτους με αποκλειστικά δημόσια χαρακτηριστικά χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στη διεκδίκηση μας αυτή εμπόδια είναι τα αστικά κόμματα του ευρωμονόδρομου που εμποδίζουν την κοινωνική εξέλιξη φέρνοντας εργασιακό μεσαίωνα και ο κ. Νικολάου μαζί με την παράταξή του επειδή ακριβώς στηρίζει και υπηρετεί αυτές τις πολιτικές είναι και μέρος του προβλήματος.

Γνωρίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις πολιτικές δυνάμεις που είναι ενάντια στα συμφέροντα τους, όπως γνωρίζουν και την πολιτική δύναμη που αταλάντευτα τους υπερασπίζεται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις