Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενέργεια και ασφάλεια στη συνάντηση Νετανιάχου - Αναστασιάδη

Ενέργεια και ασφάλεια στη συνάντηση Νετα...

Συνάντηση στο Ισραήλ

Την πέμπτη συνάντησή τους μέσα σε έναν χρόνο είχαν το βράδυ της Κυριακής στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Οι δύο ηγέτες είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ενέργεια, η ασφάλεια, οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, η συμφωνία Ισραήλ-Τουρκίας και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Σε δηλώσεις πριν από τη συνάντηση, ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι η Κύπρος και το Ισραήλ «μοιράζονται κοινές προκλήσεις, αλλά και κοινές ευκαιρίες» στη συνεργασία για την ασφάλεια, στο φυσικό αέριο, στην αντιμετώπιση επειγουσών  καταστάσεων, στο εμπόριο, στον τουρισμό και άλλους  τομείς.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: «Είμαστε αξιόπιστοι εταίροι που συμμεριζόμαστε τις ίδιες απόψεις σε μια ευρεία ατζέντα θεμάτων από την ενέργεια στην ασφάλεια με έναν πολύ ειλικρινή και ανοικτό πολιτικό διάλογο».

Θέμα των συνομιλιών ήταν, επίσης, και η προετοιμασία της τρίτης συνάντησης κορυφής Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος, η οποία θα γίνει αργότερα φέτος στα Ιεροσόλυμα.

πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις