Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: "Απόβαση" Ιταλών στο νησί - Μετά τον κατάπλου πλοίου από το Μπρίντιζι, έφθασε κι άλλο με τουρίστες από το Μπάρι

Ζάκυνθος: "Απόβαση" Ιταλών στο...

Αύξηση στις αφίξεις

Επιδρομή και από θαλάσσης περιμένει και φέτος η Ζάκυνθος από την Ιταλική τουριστική αγορά. Τα μηνύματα για τα Ιόνια νησιά και στον τομέα της ακτοπλοΐας είναι παραπάνω από αισιόδοξα.

Αυτό δείχνουν και οι προκρατήσεις εισιτηρίων στα πλοία που θα εκτελούν τα δρομολόγια από το Μπάρι και το Μπρίντιζι της Ιταλίας προς τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

Μετά, λοιπόν, την προχθεσινή άφιξη του “Red Star 1” που κατάπλευσε στο λιμάνι του νησιού μας από το λιμάνι του Μπρίντιζι και έδεσε στο μώλο του Αγίου Νικολάου, αποβιβάζοντας 94 επιβάτες, 18 οχήματα και 2 μοτοσικλέτες, σειρά πήρε χθες το πλοίο “Bari” της Ventouris Lines μεταφέροντας από το Μπάρι 247 επιβάτες, 25 ΙΧ, και 2 μοτοσυκλέτες.

Το φετινό καλοκαίρι η γραμμή θα εξυπηρετείται και από την European Management Maritime με το πλοίο της Vastervik, ανεβάζοντας στα τέσσερα τα δρομολόγια που θα εκτελούνται μέχρι τέλος της σεζόν.

Παρατηρείται μια σημαντική αύξηση στις αφίξεις από την Ιταλία σε σχέση με την τελευταία 20ετία, παρά το γεγονός πως στις αρχές της δεκαετία του ’90 η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια της γειτονικής μας χώρας ήταν καθημερινή.

Να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο κύμα ταξιδιωτών προς το νησί μας με το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο είχε καταγραφεί το 2011.

Κατά κανόνα επιλέγουν αυτό το μέσο μεταφοράς νεαροί ιταλοί που περνούν τις διακοπές τους στο Λαγανά και άλλες γνωστές τουριστικές περιοχές.

πηγη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζάκυνθος: 94 τουρίστες εγκαινίασαν την ακτοπλοϊκή γραμμή με το Μπρίντεζι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις