Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι μάσκες για την Ξερόλακκα έπεσαν...

Οι μάσκες για την Ξερόλακκα έπεσαν...

Του Γιώργου Σιγαλού

Σχεδόν κανένας δεν κατάλαβε, τι συνέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρών το βράδυ της 29-06-2016. Τελευταίο θέμα (μπήκε τελευταία στιγμή, προ ημερησίας διάταξης), συζητήθηκε «Δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων στην Ξερόλακκα Πατρών».  Δηλαδή για να γνωρίζουν οι δημότες της Πάτρας, η Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εκείνης της παράταξης  που έκλειναν οι βουλευτές της και οι «αυθόρμητοι» κάτοικοι την Ξερόλακκα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» που από το 2011 έως 2014, έλεγε ότι ήταν αιτία πολέμου ΣΜΑ στην Ξερόλακκα, η Λαϊκή Συσπείρωση που πέταγε μικρόφωνα και διέλυε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση που καταψήφιζε μια προς μια όλες τις θέσεις ΣΜΑ που έφερνε για χωροθέτηση η Δημοτική Αρχή Δημαρά, αυτή η ίδια Λαϊκή Συσπείρωση κάνει ΣΜΑ στην Ξερόλακκα.

Δηλαδή για να ξεδιαλύνουμε ακριβώς, σύμφωνα με την εισήγηση θα γίνουν :

-          Κατασκευή Εγκατάστασης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)

-          Διαμόρφωση των επιφανειών πέριξ του ΣΜΑ προκειμένου να γίνει ομαλά α) η κίνηση των οχημάτων όταν τα απορριμματοφόρα οχήματα μεταφορτώνουν τα απορρίμματα στους κινητούς σταθμούς μεταφόρτωσης, β) η στάθμευση των οχημάτων στον ευρύτερο διαμορφωμένο χώρο και γ) η εναπόθεση των ογκωδών υλικών.

-          διαμόρφωση των οδών πρόσβασης στον παραπάνω χώρο

-          απορροή των όμβριων υδάτων από τον χώρο της εγκατάστασης του σταθμού μεταφόρτωσης και των οδών πρόσβασης.

-          Ηλεκτροφωτισμό του χώρου καθώς και των οδών πρόσβασης σ΄ αυτόν.

-          Κατασκευή δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης

-          Προμήθεια τεσσάρων (4) κινητών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), για την κάλυψη των αναγκών μεταφόρτωσης και μεταφοράς απορριμμάτων του Δήμου Πατρέων στους χώρους απόρριψης τους.

Θα χρεώσουν λοιπόν, έργα και αγορές άνω των 2.000.000€ τους δημότες για να φτιάξουν ΣΜΑ στην Ξερόλακκα, για να πάνε τα σκουπίδια που;

Το σχέδιο κατασκευής του εργοστάσιου στο Φλόκα (το οποίο ήταν έτοιμο για δημοπρασία το 2014) το απέρριψαν και δεν προχώρησαν στις διαδικασίες. Αλήθεια τι πάνε να κάνουν;

Βρεθήκαμε δυστυχώς μόνοι μας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης μας  το βράδυ στις 29-6-2016 να αναδείξουμε ένα τέτοιο μεγάλο θέμα. Απόντων των δημοσιογράφων, των παρατάξεων και των πέριξ κατοίκων (που ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι έχει την συναίνεση τους!!!) προχώρησε η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ψήφιση ενός τεράστιου θέματος, αποδεικνύοντας ποιες ήταν οι προθέσεις της, (δυστυχώς όχι μόνον αυτών, αλλά και άλλων παρατάξεων της εποχής 2011-2014). Να φέρουν δηλαδή οποιοδήποτε πρόσχημα, να κινητοποιήσουν «αυθόρμητους δημότες» (που τώρα «τιθασευτήκαν »οι αντιδράσεις τους!!) να σταματήσουν οτιδήποτε πήγαινε να γίνει τότε στην πόλη. Οι μάσκες έπεσαν, οι πολιτικοί απατεώνες ξεσκεπάστηκαν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις