Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα έμειναν στην Ολυμπία

Χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα έμειναν στην Ολυμπία

Ηλεία

Σε συνθήκες που θυμίζουν την Ελλάδα του χθες, όταν το νερό δεν είχε «φτάσει» ακόμα στα σπίτι και οι νοικοκυρές κουβαλούσαν νερό από τις πηγές και τα πηγάδια για τις δουλειές και τη λάτρα του σπιτιού, ζουν το τελευταίο δεκαήμερο δεκαπέντε περίπου οικογένειες σε μια γειτονιά στο Φλόκα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Το πρόβλημα ταλαιπωρεί τους κατοίκους πολλές χρόνια, αλλά τις τελευταίες ημέρες, «ο κόμπος έφτασε στο χτένι».

Η γειτονιά που αντιμετωπίζει το πρόβλημα υδροδότησης βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του χωριού και η εξήγηση που υπήρχε πάντα είναι πως, δεν «προλαβαίνει» να φτάσει το νερό στα «ψηλά» σημεία, καθώς καταναλώνεται από τους κατοίκους του κάτω τομέα. Οι κάτοικοι έκαναν υπομονή και ήλπιζαν ότι με την υδροδότηση από τον Ερύμανθο, το πρόβλημα θα λυθεί. Τι κι αν πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς ύδρευσης και το Τέλος Ερυμάνθου, το καλοκαίρι νερό… δεν έχουν.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, το πρόβλημα έχει ενταθεί, καθώς η γειτονιά μένει πολλές ώρες την ημέρα χωρίς νερό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν αγανακτήσει. Οι νοικοκυρές δεν έχουν νερό να μαγειρέψουν και να πλύνουν τα πιάτα, αποφεύγουν  να ανάψουν τον θερμοσίφωνα και να βάλουν πλυντήριο γιατί ενδεχόμενη διακοπή φοβούνται ότι μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και να «κάψει» τις συσκευές, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπήκαν για να μπάνιο και βγήκαν… με τις σαπουνάδες…


patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις