Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης η Αιγιάλεια - Οι τρεις άξονες

Στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Επιδόματος ...

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου "στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης , που πλήττει όλους μας την τελευταία εξαετία, αλλά κυρίως φτωχούς και ανήμπορους συμπολίτες μας , το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχεδίασε, αποφάσισε και υλοποιεί το  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.


Το Κ.Ε.Α είναι ένα πρόγραμμα που αρχίζει να εφαρμόζεται πιλοτικά,σε 30 Δήμους της χώρας με σκοπό να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα απο τις αρχές του 2017.
Ο Δήμος Αιγιαλείας επελέγη στούς 30 πρός ένταξη Δήμους με κριτήρια αντικειμενικά που σχετίζονται με την ανεργία και τα ποσοστά φτώχειας.
Ο Δήμος μας έχει καταγεγραμμένη ανεργία 12%,συμμετοχή ως φτώχεια στο Τ.Ε.Β.Α 5% και στην ανθρωπιστική κρίση 8%.


Το πρόγραμμα αυτο στηρίζεται σε 3 άξονες.

 

Ο Πρώτος αξονας είναι ο επιδοματικός χαρακτήρας του προγράμματος, που ουσιαστικά εξασφαλίζει ενα μηνιαίο ποσο 200 ευρω, σε μονοπρόσωπο νοιοκυριό.

πχ.   Αν έχει κάποιος  μηδενικό εισόδημα, θα παίρνει 200ευρω το μήνα από αυτό το πρόγραμμα.  Σε αυτά τα χρήματα προστίθενται,άλλα 100ευρω για κάθε ενήλικο μέλος, και άλλα 50ευρω για κάθε ανήλικο μέλος.Ως τώρα μιλούσαμε μόνο για οικογένειες,η κρίση όμως έφερε μαζί διαφορετικά νοικοκυριά και οικογένειες. Θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα σε ανθρώπους που βρίσκονται μαζί λόγω της κρίσης,να εχουν μία κοινή πρόσβαση σε ό,τι προσφέρει αυτή την στιγμή η κοινωνική πολιτική.

Ο Δεύτερος άξονας του προγράμματος συνίσταται στην παροχή διαφόρων υπηρεσιών, δηλ θα συμμετέχουν και σε άλλα προγράμματα όπως το Τ.Ε.Β.Α γιά τα τρόφιμα.
Θα ζητηθεί από τις δημοτικές αρχές, δωρεάν παροχή νερού ,ή με πολύ χαμηλό τιμολόγιο, και χαμηλό κοινωνικό τιμολόγιο απο τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Τρίτος άξονας συνίσταται στήν εξεύρεση εργασίας σε ορισμένους από τους συμμετέχοντες στο Κ.Ε.Α.
Αυτό είναι που θα κρίνει και την αξιοπιστία του προγράμματος, γιατί επιβάλεται να βγούν αυτοί οι άνθρωποι από το τέλμα της παραίτησης και της απελπισίας.
Γίνεται προσπάθεια να απλοποιηθεί η διαδικασία της ένταξης στο πρόγραμμα, στο μέγιστο δυνατό, να θωρακιστεί δικαιικά, και η απάντηση στην αίτηση να δίνεται αμέσως.
Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τις 15 ΙΟΥΛΙΟΥ περίπου,όσοι πληρούν τα κριτήρια θα μπορούν είτε από το σπίτι ηλεκτρονικά είτε στα Κ.Ε.Π είτε μέσω τών Κοινωνικών υπηρεσιών  να υποβάλουν την αίτηση τους.
Η Δυναμική που αποκτά το πρόγραμμα αυτό,από τα τρία αλληλοεξαρτώμενα χαρακτηριστικά που το συνθέτουν,του προσδίδει τεράστια αξία.
Αυτά είναι το Οικονομικό το Ηθικό και το κοινωνικό.
Κοινωνικό και Ηθικό συνδέονται άμμεσα,γιατί εχοντας τα προς το ζήν,ανακτά ο  οφελούμενος, την ηθική και ψυχική ανάταση που του προσδίδει αξιοπρεπή στάση ζωής, απομακρύνοντάς  τον από το κοινωνικό περιθώριο της ανέχειας και της απελπισίας.
Το δε Οικονομικό, εχει να κάνει με το ότι αυτά τα χρήματα θα πέσουν στον τόπο μας, και θα τονώσουν την χειμαζώμενη τοπική αγορά.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου, εκφράζει την ικανοποίησή του,που ο δήμος μας εντάχτηκε σ' αυτό το πρόγραμμα.  Δυστυχώς η περιοχή μας έχει υψηλά ποσοστά ανεργίας και ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι ανάγκη να κινητοποιήσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και να συμβάλλουμεόλοι, κοινωνία και φορείς ,για την ανακούφιση των συμπολιτών μας. Στην κατεύθυνση αυτή υλοποιεί η κυβέρνηση,  το παράλληλο πρόγραμμα  , και αυτό φαίνεται απο τις μέχρι τώρα παροχές της , προς τους ευάλωτους πολίτες :

- Δωρεάν ρεύμα και νερό σε ευάλωτα νοικοκυριά.

- Επιδότηση ενοικίου .

- Κάρτα αλληλεγγύης.

- Πρόσβαση 2,5 εκατομ. ανασφάλιστων πολιτών, στη δημόσια υγεία, κλπ.

 

Kαλούμε την δημοτική αρχή να αξιοποιήσει άμμεσα το πρόγραμμα αλληλεγγύης και να συμβάλλει στην στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις