Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκτός κινδύνου αλλά με πολλά κατάγματα ο ανεμοπτεριστής που έπεσε από τον Ομπλό- Τι λένε στο thebest.gr αυτόπτες μάρτυρες

Εκτός κινδύνου αλλά με πολλά κατάγματα ο...

Είναι έμπειρος και πετούσε επί 2 ώρες πριν την πτώση του

08:14 Εκτός κινδύνου, αλλά με πολλά κατάγματα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου ο ανεμοπτεριστής που έπεσε σε πλαγιά του Ομπλού, την Τετάρτη το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η ζωή του δεν κινδυνεύει καθώς αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εσωτερικής αιμοραγίας, ενώ μιλάει και επικοινωνεί κανονικά. Ωστόσο, έχει υποστεί πολλά κατάγματα.

18/5-21:45  Στο Νοσοκομείο του Ρίου έχει μεταφερθεί ο νεαρός ανεμοπτεριστής ο όποιος νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης έπεσε στην πλαγιά του Ομπλού και τραυματίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr πρόκειται για έναν αρκετά έμπειρο ανεμοπτεριστή που ασχολείται με το άθλημα χρόνια και ήδη απόψε πετούσε περίπου 2 ώρες πριν από το ατύχημα.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι έχασε ξαφνικά, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, τον έλεγχο του ανεμόπτερού του, και προσέκρουσε στην πλαγιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο, βρίσκονταν και άλλοι ανεμοπτεριστές της Πατρινής λέσχης ενώ οι άνεμοι, την ώρα του συμβάντοςν δεν μπορούν να χαρακτηριστούν δυνατοί.

Οι συνάδελφοι του συμπολίτη ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ) ενώ κάλεσαν κι ελικόπτερο SUPER POUMA καθώς τέτοιου είδους περιστατικά θεωρούνται αεροπορικά ατυχήματα. Το σημείο που έπεσε ο ανεμοπτεριστής είναι αρκετά δύσβατο και η προσέγγιση, ακόμα και του ελικοπτέρου, ήταν δύσκολη.

Τελικά το SUPER POUMA κατάφερε να πλησιάσει και ο ανεμοπτεριστής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Φέρει τραύματα στο σώμα του, ευτυχώς όχι στο κεφάλι καθώς φορούσε προστατευτικό κράνος, ενώ διατηρούσε τις αισθήσεις του και κουνούσε χέρια-πόδια κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα δεν έχει χτυπήσει σοβάρα τη μέση του.

21:10 Στο Νοσοκομείο μεταφέρεται αυτή την ώρα ο ανεμοπτεριστής που νωρίτερα έπεσε σε χαράδρα στον Ομπλό. Τελικά το ελικόπτερο που είχε κληθεί, κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο πτώσης του ανεμοπτεριστή με όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια σωτηρία τους να τον επιβιβάζουν με προσοχή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες φέρει αρκετά κατάγματα.

20:04 Στο σημείο αυτή τη στιγμή υπάρχει και γιατρός του ΕΚΑΒ. Επειδή δεν έχει πλήρη εικόνα των τραυμάτων του για την διακομιδή του στο νοσοκομείο έχει κληθεί ελικόπτερο το οποίο μεταβαίνει από λεπτό σε λεπτό στο σημείο του συμβάντος.

 

19.02 Με αρκετά σοβαρά τραύματα ανασύρεται από τη χαράδρα ο ανεμοπτεριστής που έπεσε στον Ομπλό. Έχει τις αισθήσεις του, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αρκετά σοβαρά τραυματισμένος.

 

18.10 Σε δύσβατο σημείο του Ομπλού έπεσε πριν από λίγη ώρα ανεμοπτεριστής, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συνεγερμός στην Πυροσβεστική και την 6η ΕΜΑΚ, άνδρες της οποίας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον ανασύρουν. Στην περιοχή επιχειρούν αστυνομικές δυνάμεις, πλήρωμα του ΕΚΑΒ και Πυροσβέστες. Ο άτυχος ανεμοπτεριστής έχει μεν εντοπιστεί, ωστόσο δεν είναι ακόμη δυνατόν να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του.

Η πτώση του υπολιγίζεται γύρω στις 4.15 το απόγευμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επιχείρησε να πετάξει από τον Ομπλό, αλλά στη διαδρομή έχασε ξαφνικά ύψος και χάθηκε σε μια χαράδρα.

Στην περιοχή υπάρχει  έντονος στροβιλισμός αέρα, γεγονός που κάνει δύσκολη την επιχείρηση των διασωστών. Σε αυτό το ρεύμα αέρα αποδίδουν κάποιοι και την πτώση του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις