Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρ. Παυλόπουλος: Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα όταν υπηρετούν τον άνθρωπο

Πρ. Παυλόπουλος: Η οικονομία και το νόμι...

Επίτιμος δημότης Άργους-Μυκηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την ανάγκη να διασφαλίσουμε την εθνική μας κληρονομιά αλλά και «το αντάξιο αυτής μέλλον παραμερίζοντας τα λίγα και μικρά που μας χωρίζουν» και «υπηρετώντας τα πολλά και μεγάλα που μας ενώνουν» υπογράμμισε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,  κατά την ανακήρυξή του ως επιτίμου δημότη Άργους-Μυκηνών.

«Οι σύγχρονοι Έλληνες, ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των προγόνων μας και του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας που θεμελίωσαν, οφείλουμε να συμβάλλουμε, ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτή η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια να συνειδητοποιήσει πως το μέλλον της εξαρτάται από την υπεράσπιση του βασικού της μεγέθους, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της.  Και το μέγεθος αυτό είναι ο άνθρωπος, η αξία του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ως συστατικά στοιχεία της πραγματικώς φιλελεύθερης ιδεολογίας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο.  Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: ‘Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος’», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις