Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό - Πιθανή στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο γι...

Η συζήτηση ξεκίνησε τη Μεγάλη Δευτέρα

Ψηφίστηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. επί της αρχής, από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, όπου περιλαμβάνονται και διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος.

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας η συζήτηση του σχεδίου νόμου με τίτλο: «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων».

Θα ακολουθήσει την Πέμπτη 5 Μαΐου η κατ' άρθρον συζήτηση και την Παρασκευή 6 Μαΐου η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου. Στην ψηφοφορία για τα μέτρα από την Ολομέλεια, που οριοθετείται πιθανώς στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, αναμένεται να οριοθετηθούν εν πολλοίς και οι αντοχές της κυβέρνησης.

"Πολιτικό μασάζ" σε βουλευτές από το Mέγαρο Μαξίμου για την ...

Για αδιέξοδο, χαοτική κατάσταση που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση και ανορθολογικό τρόπο κατανομής των συντάξεων έκανε λόγο σήμερα στη συνεδρίαση ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τόνισε ότι για πρώτη φορά καθιερώνεται η εθνική σύνταξη μιλώντας για τομή, που δεν θα χρηματοδοτείται από εισφορές, αλλά από φορολογία, με σκοπό να αποτελέσει εγγύηση για να εξασφαλιστεί σε όλους ένα ελάχιστο αξιοπρεπούς διαβίωσης και να υπάρξει προστασία από την ακραία φτώχεια.

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για κατάργηση του ΕΚΑΣ, υποστήριξε πως η κυβέρνηση ενσωματώνει ισοδύναμα μέτρα, επαναλαμβάνοντας ότι προστατεύονται οι πιο κοινωνικά αδύναμοι και η μεσαία τάξη.

Σφοδρή κριτική στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο άσκησαν οι κοινωνικοί φορείς στη Βουλή κατά την συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων. Οι περισσότεροι από τους 22 φορείς ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαπραγμάτευση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και πίσω οι δανειστές - Ασήκωτα τα μέτρα των 9 δισ

 

πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις