Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

6,4 Ρίχτερ "χτύπησαν" την Ιαπωνία - Δεκάδες τραυματίες

6,4 Ρίχτερ "χτύπησαν" την Ιαπω...

Σημειώθηκε στις 21:26 τοπική ώρα, οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη Tamana

Δεκάδες τραυματίες από τον μεγάλο σεισμό 6,4 Ρίχτερ που χτύπησε την Ιαπωνία. Αρκετά κτίρια κατέρρευσαν, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν προβλήματα στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο σεισμός 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία ανατολικά του Kumamoto είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Σημειώθηκε στις 21:26 τοπική ώρα, οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη Tamana. Αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 6,2 Ρίχτερ αλλά αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 6,4 Ρίχτερ.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Yoshihide Suga είπε πως πολλά κτίρια κατέρρευσαν χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. "Θα κάνουμε τα πάντα για να ομαλοποιήσουμε την κατάασταση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Shinzo Abe.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί 40 άνθρωποι, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

"Χαρτιά, αρχεία, βάζα έπεφταν στο πάτωμα", σημείωσε ο Kasumi Nakamura που εργάζεται στο χωριό Nishihara. Ο σεισμός κράτησε περίπου 30 δευτερόλεπτα, ενώ δεν σημειώθηκαν μετασεισμοί.

Λίγη ώρα μετά τον σεισμό ακυρώθηκε η αρχική προειδοποίηση για τσουνάμι που εκδόθηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, ωστόσο αργότερα η ίδια υπηρεσία υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν και άλλοι ισχυροί σεισμοί στην περιοχή.

Πηγή: Reuters, RT, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις