Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Mια πορεία με ... αγάπη για τον σύντροφο Κουτσούμπα

Mια πορεία με ... αγάπη για τον σύντροφο...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Άνοιξα το μεσημέρι την ΕΡΤ για να κάνω το ημερήσιο χόμπι μου της τελευταίας εβδομάδας. Άλλοι λύνουν σταυρόλεξα. Εγώ μετράω ανέργους μέσα σε μια πορεία εργαζομένων στελεχών του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και άλλων συνεργαζόμενων ή ακκιζόμενων, σε όλους τους Δήμους από την Πάτρα έως το κλεινόν άστυ. Μετράω και δεν ...βρίσκω.

Μόνο μέλη συνδικάτων, φορέων και άλλων κοκκινοπών συλλόγων.

Ο ανταποκριτής της ...εισόδου της πόλεως, ανακοινώνει ότι η πορεία έφτασε και ευθύς αμέσως με κατακεραυνώνει με μια εικόνα που προηγείται της πορείας των οδοιπόρων. Ο προφανέστερος αποδέκτης των οφελών αυτής της εβδομαδιαίας περιπατητικής αγωνιστικής που έτυχε από την πλευρά του Δήμου Πατρέων μεγαλύτερης προβολής και από αυτή του jumbo στην τελευταία του ατραξιόν με τη λαίδη, Γραμματέας  Κουτσούμπας, κάνει δηλώσεις με αγωνιστικό οίστρο συνοδευόμενος από μια στρατιά στελεχών του κόμματος, γνωστών και αγνώστων, που έχουν πάει να προϋπαντήσουν τους ανεξάρτητους υπέρ των ανέργων περιπατητές.

Ο Δήμαρχος των ...μονόχρωμων  ανέργων Κώστας Πελετίδης παραλαμβάνει το μικρόφωνο με στόμφο εφάμιλλο της κήρυξης μιας επανάστασης, για να μας πει ότι η πορεία είναι μόνο η αρχή. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Σημασία έχει να πει κάτι για τον διοργανωτή:  "η παρουσία του μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε. Και αποδεικνύει ποιος είναι κερί αναμμένο για τις λαϊκές ανάγκες" λέει για τον Κουτσούμπα. Οι άνεργοι της πορείας, οφείλουν να χειροκροτήσουν.

Στο βάθος διακρίνω μια σημαία φέρουσα τον Τσε Γκεβάρα, προφανώς χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.

Με το που εμφανίζεται ο Κουτσούμπας με τη συνοδεία του κλιμακίου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, εξαφανίζονται από το πρώτο πλάνο άλλοι συνοδοιπόροι των ημερών όπως π.χ. η Βίβιαν Σαμούρη, επίσης κερί αναμμένο στον αγώνα όλης της εβδομάδας.

Ο αρχηγός των ανέργων με τα μέλη της Κ.Ε. πιάνουν το...κεφαλάρι.

Κάποιοι από τους περιπατητές που ακολουθούν, κρατούν το Ριζοσπάστη. Τον έχουν αγοράσει στα πούλμαν που μετέφεραν ανεξάρτητους ανέργους. Εκεί επωλείτο το ανεξάρτητο έντυπο. Προσέξτε, επωλείτο, δεν εδωρίζετο.

20 μαθαίνουμε είναι τα πούλμαν που κατέφθασαν σε αυτή την αυθόρμητη περιπατητική, η οποία, κατέληξε στη Βουλή, με τον Κουτσούμπα επί κεφαλής και ακολούθως στο Σύνταγμα, με τον Κουτσούμπα, επί της ...επεξηγηματικής.

Ανοίγοντας το απόγευμα την τηλεόραση, και παρακολουθώντας τα site, είδα να περιμένουν τους ανεξάρτηρους πολίτες της Πάτρας που ενώθηκαν υπό τον Δήμο τους, μέλη του ΠΑΜΕ κραδαίνοντας σημαίες.

Και μετά το δήμαρχο να κάνει δηλώσεις στο Σύνταγμα ότι το ψήφισμα του Δήμου Πατρέων, θα το προτείνει για σχέδιο νόμου το ΚΚΕ στη Βουλή.

Αναπάντητα παραμένουν τέσσερα τουλάχιστον ερωτήματα.

Ποιά ώρα και που ξεκινούν οι εγγραφές στο ΚΚΕ και με ποιό αντίτιμο;

Πώς άραγε νιώθουν όσοι μπήκαν στο πούλμαν θαρρώντας ότι πήγαιναν σε μια υπερκομματική προσπάθεια ενός δήμου και όχι σε μια επικοινωνιακή φιέστα, που οδηγεί τον δήμο της Πάτρας πιο βαθιά στο κόκκινο και μετατρέπει την ανεργία από μέγα πρόβλημα σε μέσο προπαγάνδας για ένα κόμμα που θεωρεί την αυτοδιοίκηση τσιφλίκι του και δεν κρατάει ούτε καν τα προσχήματα.

Ποιοί πληρώνουν τα πούλμαν, τα φανελάκια, τα καπελάκια και τις μικροφωνικές;

Οι υπάλληλοι του Δήμου που συμμετέχουν, ορισμένοι και με τα υπηρεσιακά Ι.Χ. από πού πήραν άδεια;

Όσο για την Πάτρα; Αυτή μπορεί να περιμένει. Ο λαός πάει στην Αθήνα.

Έχει...Κουτσούμπα εκεί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις