Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:«Εμποδίζω την Κλιματική Αλλαγή»-Επιτυχής η εκδήλωση στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Πάτρα:«Εμποδίζω την Κλιματική Αλλαγή»-Επ...

Ανοιχτή για το κοινό από τις 7 Μαρτίου έως τις 15 Μαϊου η έκθεση «Παρατηρώντας το κλίμα από το Παράθυρό μας»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3/4/2016 το απόγευμα, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών η εκδήλωση:

« Εμποδίζω την Κλιματική Αλλαγή»

Η εκδήλωση, διοργανώθηκε από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης και της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας, ως κεντρική εκδήλωση της έκθεσης «Παρατηρώντας το κλίμα από το Παράθυρό μας», η οποία είναι ανοικτή στο κοινό από τις 7 Μαρτίου έως τις 15 Μαϊου του τρέχοντος έτους, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.

Το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξαν μαθήτριες του Γαλλικού Ινστιτούτου Πάτρας που μίλησαν για την κλιματική αλλαγή παρουσιάζοντας στα γαλλικά και στα ελληνικά εργασία που προετοίμασαν στο πλαίσιο των μαθημάτων τους

Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικές με την κλιματική αλλαγή από τον Αθανάσιο Αργυρίου, Καθηγητή, Τμήματος Φυσικής «Κλιματική αλλαγή: τι γνωρίζουμε σήμερα», Γιώργο Παπαθεοδώρου, Καθηγητή, Πρόεδρο Τμήματος Γεωλογίας «Κλιματική αλλαγή και Θάλασσα» και την Χρυσή Καραπαναγιώτη, Επ. Καθηγήτρια, Τμήματος Χημείας, « Η Πράσινη Χημεία θεραπεύει τις πηγές της Κλιματικής Αλλαγής».

Οι  ομιλητές παρουσίασαν με πολύ παραστατικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και τα προβλήματα που δημιουργούνται εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εμποδίσουμε την κλιματική αλλαγή.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Αντηχώ, ευγενική προσφορά. Απέδωσαν με εξαιρετικό παραστατικό τρόπο τραγούδια όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα γαλλικά και άλλες γλώσσες.

Τέλος, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του ΜΕΤ και να δουν από κοντά τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του.

Ακολούθησε  μικρή δεξίωση και ξεναγήσεις στη μόνιμη και την περιοδική έκθεση του ΜΕΤ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις