Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση δημάρχων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την διαφύλαξη και την στήριξη των τοπικών προϊόντων

Συνάντηση δημάρχων με τον υπουργό Αγροτι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Εν όψει της νέας περιόδου συγκομιδής

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος  και οι αντιδημάρχοι  Ανδραβίδας – Κυλλήνης  κ. Μάλλιαρης Σάκης  και Μεσσήνης κ. Ξαρχάκςο Νικόλαος πραγματοποιήσαν συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  με τον κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Δ/ντη του γραφείου του υπουργού κ. Νίκο Βάγια.

Το θέμα της συνάντησης  ήταν η διαφύλαξη και η στήριξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων (πατάτα, οπωροκηπευτικά κ.α.) σε σχέση με τα εισαγόμενα εν όψει της νέας περιόδου συγκομιδής.

Πιο συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία των δημάρχων ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας και να  τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες ώστε τα εισαγόμενα προϊόντα να έχουν ταυτότητα προέλευσης και όχι να βαφτίζονται ελληνικά με αποτέλεσμα να υπάρχει άνισος ανταγωνισμός. Η πολιτεία θα πρέπει να ενδυναμώσει πολιτικές υπέρ της προώθησης, της προβολής και της εμπορίας των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και να ενισχυθεί ο ρόλος της υπηρεσίας ελέγχου εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει και συστηματική ενημέρωση των καταναλωτών τόσο για την ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων διότι είναι ιδιαίτερη και μοναδική όσο και τους τρόπους παραπλάνησης τους μέσω αθέμιτων τακτικών και πρακτικών.

Ο στόχος της Κυβέρνησης και του υπουργείου είναι η αποτελεσματική λειτουργία ενός ισχυρού ελεγκτικού μηχανισμού που θα προστατεύει παραγωγούς, καταναλωτές και εμπόρους από τη νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού τόνισε ο κ. Αποστόλου και συνέχισε λέγοντας ότι  επενδύουμε στον αγροτικό τομέα καθώς τα αγροτικά προϊόντα συμβάλουν στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος συζητήθηκαν οι πληρωμές για τα σχέδια βελτίωσης καθώς και το «μεγάλο» θέμα του έργου της άρδευσης του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας.

Στην συνάντηση παραβρεθήκαν οι αντιδήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας κ.κ. Παλαιολόγος Γεώργιος & Μπαχράς Ξενοφώντας και ο κ. Μπρίνιας Ανδρέας νέος αγρότης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις