Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Τσακαλώτος για την επιμονή του ΔΝΤ που θέλει περικοπή συντάξεων

Ο Τσακαλώτος για την επιμονή του ΔΝΤ που...

Μίλησε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών

Στις απόψεις του ΔΝΤ σχετικά με την... σοβαρότητα της ελληνικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Βουλή, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξουν περισσότερες αξιολογήσεις και οι δόσεις να καταβληθούν τμηματικά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξήγησε ότι η εμμονή για περικοπή των συντάξεων πηγάζει από την εκτίμηση ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και δεν θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Πιο συγκεκριμένα για το θέμα ο υπουργός Οικονομικών τόνισε:

«Το ΔΝΤ δεν πιέζει για περισσότερες περικοπές συντάξεων επειδή θεωρεί ότι δεν είναι σοβαρή η πρόταση που έχουμε καταθέσει για το ασφαλιστικό. Απλώς, θεωρεί ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν για να φτάσουμε στο 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 και μας λέει «αφού έχετε κόψει όλα τα άλλα, από πού θα βρείτε εάν δεν κόψετε περαιτέρω από τις συντάξεις;».

Σαν να λέμε περικοπές συντάξεων διά της... ατόπου απαγωγής... Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε αισιοδοξία για την έλευση του κουαρτέτου στην Αθήνα και διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει γιατί οι περισσότεροι παίκτες πιέζουν για γρήγορη λύση και επομένως είναι λογικό να υπάρξει γρήγορη λύση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις