Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: Το Oriental και η ζούμπα ακύρωσαν το Ιερό Κήρυγμα

Αμαλιάδα: Το Oriental και η ζούμπα ακύρω...

Οι εφημέριοι του μητροπολιτικού ναού εξέφρασαν την πικρία τους

Το Oriental και η ζούμπα, ακύρωσαν το χθεσινό απογευματινό ιερό κήρυγμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Οι εφημέριοι του μητροπολιτικού ναού εξέφρασαν την πικρία τους όχι μόνο για τις  καρναβαλικές εκδηλώσεις αλλά και γιατί αυτές επελέγησαν να γίνουν 20 μέτρα από το ιερό του ναού.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί στον ιερό ναό του Αγ. Αθανασίου και λίγο μετά την Απόλυση ο π. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι «δυστυχώς το απογευματινό κήρυγμα από τον ναό δεν θα γίνει, γιατί την ίδια στιγμή στην πλατεία θα καρναβαλίζονται. Το Τριώδιο δεν σημαίνει γλέντι, αλλά για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς είναι η περίοδος της μετανοίας, προσευχής και νηστείας. Γι’ αυτό κι από σήμερα, που ανοίγει το Τριώδιο, ο κάθε πιστός προσεύχεται κατανυκτικά και ψάλλει· «της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας, Ζωοδότα…». Τα γλέντια δεν έχουν καλή κατάληξη».

Πολλοί από το εκκλησίασμα όχι μόνο κατανόησαν την απόφαση του εφημερίου αλλά είπαν: «Θα μπορούσε ο Δήμος να κάνει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πλατεία του Ανεμόμυλου».

Ξεφάντωμα στην Πλατεία

Πάντως από τις 5 το απόγευμα, η πλατεία του Αγίου Αθανασίου, πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνές. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις άνοιξαν με την Φιλαρμονική του δήμου, ενώ στη συνέχεια δεκάδες παιδάκια ντυμένα με αποκριάτικες φωνές χόρεψαν στους ρυθμούς της ζούμπα και ανατολίτικων χορών. Το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, γύρω από την εξέδρα που είχε στηθεί 20 μέτρα πίσω από το ιερό του ναού.

patrisnews

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις