Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο δρόμο για την Αθήνα αγρότες της Δυτικής Ελλάδας,με λεωφορεία, ΙΧ και αγροτικά- Έφυγαν οι πρώτοι από τη Δυτική Αχαΐα-Ανοίγει η Αντιρρίου-Ιωαννίνων,στο Κεφαλόβρυσο

Στο δρόμο για την Αθήνα αγρότες της Δυτι...

Έφτασαν με πλοία στον Πειραιά, οι πρώτοι διαδηλωτές

09.25 Στο δρόμο για την Αθήνα όπου θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο βρίσκονται αγρότες από τη Δυτική Αχαΐα, οι οποίοι ανεβαίνουν στην πρωτεύουσα, με ΙΧ, λεωφορεία και αγροτικά. Έτοιμοι να ξεκινήσουν είναι και αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία. Όπως είπε ο κ. Πουρνάρας από το μπλόκο του Κεφαλοβρύσου Αιτωλοακαρνανίας ξεκινούν σε λίγο με 15 λεωφορεία. Συνολικά στην ΑΘήνα θα πάνε πάνω από 2.000 αγρότες.

Δυναμική συμμετοχή αγροτών και από την Ηλεία σύμφωνα με το ilialive.gr.Ήδη έως χθες το απόγευμα είχαν συμπληρωθεί συμμετοχές για να γεμίσουν τουλάχιστον εφτά λεωφορεία, ενώ το ενδιαφέρον ήταν έντονο έως και την τελευταία στιγμή. Λεωφορεία αναχώρησαν στις 6 το πρωί από το Καλλίκωμο, την Αλφειούσα, τη Σαλμώνη, την Αμαλιάδα, το Κουρτέσι και το Πανόπουλο, ενώ ακόμα ένα λεωφορείο προστέθηκε από τα μέλη της ΟΑΣΗ. Το ραντεβού όλων των Ηλείων αγροτών που θα ταξιδέψουν για την Αθήνα, ήταν στις 6.15 στο Κουρτέσι.

Στην Αθήνα μεταβαίνουν και αγρότες από το Αίγιο.

Ανοιχτή θα είναι η Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο Κεφαλόβρυσο από τις 10 και μετά όπου θα έχουν αναχωρήσει οι αγρότες.

 

07.10 Ξεκίνησε η "απόβαση" αγροτών στην Αθήνα, οι οποίοι σήμερα σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν διήμερο συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα. Πριν από λίγο, γύρω στις 6.30 το πρωί έφτασαν στον Περαιά, με πλοία από την Κρήτη, οι πρώτοι αγρότες.

Οι αγρότες έφτασαν και αμέσως άπλωσαν ένα πανό ενάντια στο νομοσχέδιο. Με το πλοίο δεν έφτασαν οχήματα ή τρακτέρ, ενώ αναμένεται μετά τη συγκέντρωσή τους στο λιμάνι να κινηθούν προς το Σύνταγμα με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως το απόγευμα απόγευμα θα έχουν συγκεντρωθεί και οι αγρότες από τις άλλες περιοχές.

Με αγροτικά και λεωφορεία θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί για την ΑΘήνα αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, όπως είπε στο thebest.gr o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης, ενώ σήμερα το πρωί αναχωρούν, με πούλμαν για την Αθήνα και αγρότες από το Αίγιο.

Μαζική συμμετοχή στο διήμερο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο θα έχουν και αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία. Όπως ανακοινώθηκε από το μπλόκο του Κεφαλοβρύσου "μετά από 21 μέρες αγώνα στους δρόμους, πάνω από 2.000 Αιτωλοακαρνανίας αγρότες θα διαμαρτυρηθούμε, ενώνοντας την φωνή μας με την φωνή των συναδέλφων μας από όλη την Χώρα ενάντια στο καταστροφικό προσχέδιο για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό.Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα μας και να ξεκινήσει από μηδενική βάση το διάλογο για μια αγροτική μεταρρύθμιση που θα φέρει την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση".

Ανοικτός ο Κόμβος Κεφαλόβρυσου την Παρασκευή 12/02

Λόγω της συμμετοχής στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο , ο δρόμος στο ύψος του Μπλόκου στον Κόμβο Κεφαλόβρυσου, θα δοθεί στην κυκλοφορία, γύρω στις 10:30 πμ., αμέσως μετά την αποχώρηση των αγροτών για την Αθήνα.

 

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο η Αθήνα θα είναι πόλη υπό πολιορκία, αφού το Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Το παρών στο συλλαλητήριο θα δώσουν αγρότες και από την Ηλεία. Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση των αγροτών εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 11 το πρωί του Σαββάτου το ΠΑΜΕ διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια και η ΑΔΕΔΥ θα δώσει το παρόν στην πλατεία Συντάγματος.

Εν τω μεταξύ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία. Με τα έως τώρα δεδομένα το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Αμυνα ζώνης από την ΕΛ.ΑΣ.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.α.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, από τις άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας θα ελέγχεται η κίνηση των τρακτέρ, που τυχόν θα επιχειρήσουν να κατευθυνθούν στην Αττική, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα.

Σημειώνεται ότι οι εντολές είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις, γι' αυτό στην πρώτη ζώνη τον κύριο λόγο θα έχει η Τροχαία, ενώ τα ΜΑΤ θα είναι σε επιφυλακή, περισσότερο στο κέντρο της πόλης.

 


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις