Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ημερίδα για τον ρόλο και την αξία του Περιφερειακού σχολείου θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα

Ημερίδα για τον ρόλο και την αξία του Πε...

Στις 17 Φεβρουαρίου 2016 στην Αγορά Αργύρη

Ημερίδα για το Περιφερειακό σχολείο, τον ρόλο, τα επιτεύγματα αλλά και τις ανάγκες του θα διοργανώσουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αχαΐας διοργανώνουν ημερίδα για την ανάδειξη του ρόλου, της συμβολής και των αναγκών του Περιφερειακού Σχολείου (Π.Σ.), την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, στις 17.00 το απόγευμα, στην Αγορά Αργύρη, στην οδό Αγίου Ανδρέου 12 και Ζαίμη.

Ως Περιφερειακό Σχολείο νοείται εδώ το Δημόσιο Σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο βρίσκεται εκτός των αστικών και ημιαστικών κέντρων και εντός των ορίων της Π.Ε. της Αχαΐας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το Σχολείο της Περιφέρειας, παρά τις αντιξοότητες, λειτουργεί και προσφέρει στην ελληνική κοινωνία μόρφωση, κοινωνική και πολιτιστική δράση και τελικά ενεργούς πολίτες. Αυτή η προσφορά του Περιφερειακού σχολείου αποτυπώνεται στην εισαγωγή πολλών από τους αποφοίτους του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία που έχουν κάποιοι άλλοι απόφοιτοι, στη μόρφωση των αυριανών οικογενειαρχών, αλλά και στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη που κυοφορείται στα δημόσια σχολεία κάθε γωνιάς της Αχαΐας.

Παρά το πολυσχιδές έργο που επιτελεί, το Περιφερειακό σχολείο έχει ανάγκη από περαιτέρω στήριξη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ήδη αναφέρθηκαν και να ανταποκριθεί καλύτερα στο ρόλο του. Αυτή τη στήριξη αναμένει το Π.Σ. από την πολιτεία, την εκπαιδευτική κοινότητα, τις τοπικές κοινωνίες και τα ΜΜΕ.

Για όλα αυτά λοιπόν, αποφασίστηκε η υλοποίηση της συγκεκριμένης ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στην συνεδριακή αίθουσα της Αγοράς Αργύρη, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, τις ώρες 17.00 το απόγευμα με 21.00 το βράδυ.

Η ημερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και όλους τους πολίτες της Αχαΐας που ενδιαφέρονται για την δημόσια εκπαίδευση.

Τέλος όπως αναφέρουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ευελπιστούν στην παρουσία του κοινού και στην κατανόηση της αναγκαιότητας και του πλαισίου πραγματοποίησης της εν λόγω ημερίδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις