Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκδήλωση για τη "Δυσλεξία και Διάσπαση προσοχής" των μαθητών

Πάτρα: Εκδήλωση για τη "Δυσλεξία κα...

Από την Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/12/2015 η προγραμματισμένη εκδήλωση-ομιλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Παυλίδη, Καθηγητή Μαθησιακών Δυσκολιών του Παν/μίου Μακεδονίας και θέμα: «Δυσλεξία και Διάσπαση προσοχής: Πρόγνωση, Διάγνωση, Αντιμετώπιση: Τεστ και Μέθοδος Παυλίδη»

Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν η ενημέρωση των γονέων για ζητήματα, που αφορούν στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών, καθώς αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τη μαθησιακή πορεία πολλών μαθητών, πηγή άγχους για τις οικογένειές τους και τροχοπέδη στην πρόοδο των παιδιών. Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δήμητρα Πανίτσα, αναδεικνύοντας τόσο τη διάσταση του προβλήματος των μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών, όσο και την προσπάθεια συμβολής της Ομοσπονδίας σε κάθε ζήτημα, που απασχολεί τους γονείς και τους μαθητές. Ο καθηγητής κ. Παυλίδης στη συνέχεια ανέλυσε εμπεριστατωμένα όλες τις παραμέτρους του θέματος, εστιάζοντας στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες Δυσλεξία και ΔΕΠΥ και παρουσιάζοντας την πρωτοποριακή ερευνητική μέθοδό του.

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας η Γεν. Γραμματέας κ. Αγαθή Ρογδάκη και ο Ταμίας κ. Νίκος Διαμαντόπουλος (Αντιπρόεδρος της ΑΣΓΜΕ), αλλά και πλήθος κόσμου, γονείς, Δ/ντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, συμβάλλοντας με την προσέλευση και το αμείωτο ενδιαφέρον τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις