Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ερντογάν: Στο Παρίσι θα επανορθώσω για την κατάρριψη

Ερντογάν: Στο Παρίσι θα επανορθώσω για τ...

Τα πρόσφατα γεγονότα μας λύπησαν πραγματικά

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι μπορεί να είναι μια ευκαιρία για την επανόρθωση των σχέσεων με τη Μόσχα, μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ενός ρωσικού μαχητικού αεροπλάνου κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο Ερντογάν έχει πει πως η Τουρκία δεν θα ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του αεροπλάνου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός από τους δύο πιλότους.

Εξαιτίας αυτού, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αρνείται να συναντήσει τον Ερντογάν [προκειμένου να μιλήσουν] για το συμβάν. Όμως η Μόσχα ανακοίνωσε σε αντίποινα οικονομικά μέτρα κατά της Τουρκίας και έχει επαναφέρει το μέτρο των θεωρήσεων διαβατηρίου των τούρκων πολιτών που ταξιδεύουν στη Ρωσία, αναφέρει το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

"Τα πρόσφατα γεγονότα μας λύπησαν πραγματικά", ανέφερε ο Ερντογάν σε μία ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την πόλη Μπαλικσεχίρ της δυτικής Τουρκίας. Απέφυγε ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη, όπως απαιτεί η Ρωσία. Ο Ερντογάν έχει πει ότι η Τουρκία αξίζει μία συγγνώμη επειδή ο εναέριος χώρος της παραβιάστηκε από ρωσικό αεροπλάνο.

"Τη Δευτέρα στο Παρίσι θα υπάρχει μια διεθνής διάσκεψη για το κλίμα, αυτή μπορεί να είναι μια ευκαιρία να επανορθώσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Η αντιπαράθεση δεν θα φέρει ευτυχία σε κανέναν.

Όσο σημαντική είναι η Ρωσία για την Τουρκία, τόσο σημαντική είναι η Τουρκία για τη Ρωσία", είπε ο Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουμλούς, είπε πως η Τουρκία μελετά τι μέτρα θα λάβει υπό το φως των αντιποίνων της Ρωσίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις