Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Κύπρος ενέκρινε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η Κύπρος ενέκρινε το σύμφωνο συμβίωσης γ...

"Η κοινωνία είναι αρκετά ώριμη για να το αποδεχθεί"

Το νομοσχέδιο (πολιτική συμβίωση) που πέρασε από αρκετές αναβολές το τελευταίο καιρό ψηφίστηκε τελικά από το κοινοβούλιο της Κύπρου, αναγνωρίζοντας στα ομόφυλα ζευγάρια τη δυνατότητα να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης. Τί περιλαμβάνει το νομοσχέδιο:

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, «με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται όλοι οι όροι και τα έννομα αποτελέσματα της συμβίωσής τους, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη της».

«Στόχος του νομοσχεδίου, είναι η ανταπόκριση στην αναγκαιότητα ρύθμισης, εκ μέρους της Πολιτείας, των υπαρκτών κοινωνικών και άλλων συνεπειών που επιφέρουν άλλης μορφής συμβιωτικές σχέσεις, οι οποίες συνθέτουν τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και την εντεινόμενη διαφορετικότητά της», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας», σημειώνει το υπουργείο.

Το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που ρυθμίζουν τις προϋποθέσεις σύναψης Συμφώνου Συμβίωσης, καθορίζει τη διαδικασία σύναψης, προβλέπει την έκδοση Πιστοποιητικού Συμφώνου και δημιουργεί Ειδικό Μητρώο για την καταχώρησή τους.

Ακόμα, ρυθμίζει ζητήματα διατροφής, τις περιουσιακές σχέσεις μεταξύ των συμβαλλομένων, τις διαδικασίες λύσης του Συμφώνου, καθώς επίσης και τις περιπτώσεις των άκυρων,  ακυρώσιμων και ανυπόστατων Συμφώνων.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που ενδέχεται να προκληθούν, ο υπουργός ανέφερε:

«Η κοινωνία είναι αρκετά ώριμη για να το αποδεχθεί. Το Σύμφωνο Συμβίωσης αποτελεί αίτημα της κοινωνίας.  Η εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να έχει τις δικές της αντιρρήσεις ή διαφωνίες».

Πηγή: thepressproject.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις