Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όνειρο ήτανε...

Όνειρο ήτανε...

του Κώστα Αγγελάκη

Είναι Δεκέμβριος του 2014 και μέσα από ένα συσχετισμό δυνάμεων, όπου οι αναλυτές έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ψηφίζεται με 183 ψήφους ο Σταύρος Δήμας για πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ευχάριστο γεγονός για όλους εμάς που δεν θέλαμε να έχουμε εκλογές τον Γενάρη του 2015, μιας και έχουν αρχίσει να φαίνονται, έστω δειλά, κάποια σημεία απλής αναστροφής του κλίματος, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο, κάποιες ελπίδες ότι το περιβάλλον της μιζέριας και της αυτοκαταστροφής μπορεί και να αναστραφεί.

“Στην έκθεση Αγροτικών προϊόντων της Φραγκφούρτης, τον Φεβρουάριο του 2015, παρατηρήθηκε ρεκόρ Ελληνικών εταιρειών, με 235 εμφανίσεις Ελληνικών παραγωγών”, είπαν σε κάποιο δελτίο ειδήσεων.

Το επόμενο αγκάθι για την κυβέρνηση είναι το κλείσιμο της 5ης αξιολόγησης που έχει πάρει παράταση μέχρι 28 Φεβρουαρίου. Η δική μας θέση είναι για μέτρα 980 εκατομμύρια, οι ξένοι απαιτούν 2 δις και τελικά συμφωνούν για μέτρα 1,68 δις. Η αντιπολίτευση ουρλιάζει για ξεπούλημα “στα τέσσερα” και για επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η πιστοληπτική γραμμή των 11 δις εγκρίνεται από τους εταίρους και το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να βγει στις αγορές μέχρι τον Απρίλιο για την κάλυψη μικρού δημοσιονομικού κενού για το 2015.

Το χρηματιστήριο αντιδρά θετικά στις εξελίξεις και τον Μάρτιο ξεπερνά τις 900 μονάδες.

Ολοκληρώνεται η παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε ξένους επενδυτές και αρχίζει η ανάπλασή τους με στόχο να αυξηθεί η δυνατότητα αυξήσης των αφίξεων εως και 34% για την σαιζόν του 2016. Παράλληλα και η ανακοίνωση 6 αεροπορικών εταιρειών για απευθείας πτήση, από 9

Ευρωπαικές πρωτεύαουσες προς 8 νησιώτικους προορισμούς δείχνει ένα καλύτερο μέλλον για την Ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Η moody’s αναβαθμίζει την Ελληνική οικονομία κατά 2 επίπεδα και η ανεργία του 1ου διμήνου δείχνει μικρή κάμψη κατά 0,3%. Για ψίχουλα και καταστροφικές πολιτικές εξακολουθεί να μιλάει η αντιπολίτευση και υποκινεί απεργίες σε αρκετούς παραγωγικούς κλάδους.

Ο τουρισμός είναι το επόμενο στοίχημα.

Στην Διεθνή έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνου, τον Μάρτιο του 2015, το ελληνικό περίπτερο μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Μετά από συντονισμένη προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, επιτυγχάνεται συμφωνία με 4 μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς για επενδύσεις σε 5 νησιά του αιγαίου, ύψους 4,8 δις με την δέσμευση χαμηλής φορολογίας 10%, και επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 40% για τα επόμενα 10 χρόνια. Καθώς και με αντίστοιχη δέσμευση λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων καθ όλην την διάρκεια του έτους.

Όλες οι προβλέψεις είναι ευοίωνες και έχουμε αρχίσει να ελπίζουμε ότι θα αφήσουμε για καλά πίσω μας τη μιζέρια της προηγούμενης πενταετίας.

Η αισιοδοξία αυτή αποτυπώνεται στην Πασχαλινή έξοδο των Ελλήνων όπου δεν υπάρχει ούτε δωμάτιο στους 60 καλύτερους προορισμούς της επικράτειας, για αυτούς που προσπαθούν τελευταία στιγμή να ξεφύγουν από τον θόρυβο της πόλης.

Πρώην υπουργός και στέλεχος της συν κυβέρνησης ερευνάται για οικονομικά σκάνδαλα, και γνωστός παράγοντας του ποδοσφαίρου διώκεται για αδικήματα. Για διαφθορά των “παλιών” μιλάνε οι μεν, για “όλα στο φώς” μιλάνε οι δε.

Η αγορά της ενέργειας απελευθερώνεται νομοθετικά και τρείς μεγάλες εταιρείες του κλάδου ανακοινώνουν την είσοδο τους τόσο στην καταναλωτική αλλά οσο και στην βιομηχανική αγορά.

Η Γενόπ Δεή προχωράει σε κινητοποιήσεις εθνικής εμβέλειας προσπαθώντας να εμποδίσει την απελευθέρωση αυτής της αγοράς.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα κάλυψης της ζήτησης, καθώς προβλέπουν αύξηση των ταξιδιωτών κατά 35% με 45%, προσπαθώντας τελευταία στιγμή να εμπλουτίσουν τον στόλο τους προς τους δημοφιλείς προορισμούς. Εμείς αναθεματίζουμε όλους αυτούς τους ξένους που δεν μας αφήνουν χώρο στα πλοία για να επισκεφτούμε το αγαπημένο μας νησί.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7% και η αντιπολίτευση ουρλιάζει για την κατάργηση του. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του 2016, δεσμεύονται για την άμμεση κατάργηση του κατάπτυστου φόρου του ΕΝΦΙΑ, αμέσως μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές της άνοιξης του επόμενου έτους.

Οι προβλέψεις του υπ. Οικονομικών, για το 2015, δείχνουν ανάπτυξη 2,2%, και πρωτογενές πλεόνασμα 2,8% και η αντιπολίτευση αποκαλεί την κυβέρνηση “απατεώνες” γιατί είχαν υποσχεθεί ανάπτυξη μεγαλύτερη από 3% στις αρχές του χρόνου.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοινώνει επιπλέον μικρή μείωση της ανεργίας, κατά 0,4%, για το δίμηνο Μαρτίου Απριλίου, και πολλοί από εμάς αμφισβητούμε τα πάντα προκειμένου να δικαιολογήσουμε προηγούμενες επιλογές μας.

Μικρή αύξηση της καταναλωτικής διάθεσης του κοινού δείχνει το Εμπορικό επιμελητήριο, κατά 3,1% σε σχέση με το 1ο τετράμηνο του 2014, και αντίστοιχοι φορείς ανακοινώνουν και μικρή αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Το εμπορικό μας ισοζύγιο φαίνεται να είναι θετικό για 2η φορά τα τελευταία 30 χρόνια.

Αργή και βασανιστική φαίνεται να είναι η έξοδος από την κρίση και όλοι κατακρίνουν την κυβέρνηση γιατί είχε υποσχεθεί περισσότερες, καλύτερες και μεγαλύτερες εξελίξεις.

Ντρινννννννννν……

Ακούγεται το ξυπνητήρι, στο βάθος του μυαλού μου, διακόπτοντας αυτό, που στα επόμενα επώδυνα δευτερόλεπτα, αποδείχθηκε να είναι μόνο ένα όνειρο.

Προσγειώνομαι στη χώρα των κεφαλαιακών ελέγχων, της στάσης πληρωμών, του άλυτου ασφαλιστικού, της ανεργίας, της πολιτικής και κοινωνικής ανεπάρκειας, των ελλειμάτων και της ύφεσης. Ανγχώθηκα ....

Για να επιβεβαιώσω τους φόβους μου, ανοίγω την τηλεόραση, και ακούω τίς ιαχές του Άδωνη να επικρίνουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι “η Ελλάδα δεν θα είχε καμία σχέση με αυτήν σήμερα, αν είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2014”.

“Πές το πάλι ....”, σκέφτηκα, και έτρεξα να μπω στο μπάνιο για να προλάβω το ραντεβού των 10 με γνωστή διαφημιστική εταιρεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις